O campanie nebuna, nebuna, nebuna …


Desi am vazut multe lucruri urate intamplate in ultima vreme la noi datorate campaniilor electorale, nu credeam sa vad derapaje deja necontrolate si lipsite de noima ale unor jurnalisti cu pretentii.

Si nu vorbesc aici de fanatismul cu care televiziunile de stiri presteaza propaganda partidelor sub aripa carora isi vad viitorul stralucitor, ci de navigarea haotica a „crucisatorului” presei romanesti, Cristian Tudor Popescu. Pe zi ce trece pare ca isi pierde tot mai mult controlul, transformandu-se din jurnalistul calculat in unul haotic, visceral. Limbajul sau acid contrariaza tot mai mult si pune pe ganduri multi cititori atragand atentia nu catre tema discutata (dupa cum spera jurnalistul probabil) ci catre starea sa mentala …

Ultimul articol dovedeste naufragiul din care se chinuie sa iasa „crucisatorul”.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/invalidati-de-insusi-basescu-10351893

„Dacă astă vară Traian Băsescu a fost laş şi mincinos, combinând trucul ordinar al boicotului cu cvorumul înfipt de CCR pentru a rămâne în funcţie, ce ne anunţă acum că are de gând să facă ţine de altă trăsătură a personalităţii sale, aceea de a fi un scelerat.”

vs

„… e mai bine pentru România ca Băsescu să rămână la Cotroceni şi să critice guvernarea USL, pentru că ARD are mari şanse să fie o opoziţie ca şi inexistentă.”

Cele 2 fragmente se regasesc in cadrul aceluiasi articol …

Inteleg ca jurnalistul este satul de scandaluri si ca este dezamagit de ambele tabere care domina actuala scena politica. Dar nu poti sa ceri linistea si sa imparti puterea ambelor tabere. Inca o contradictie in mintea jurnalistului …

Lasă un comentariu