Calcule de oameni sanatosi la cap …


2,5 milioane de angajati in domeniul privat sustin 1,2 milioane de angajati la stat + 5,4 milioane de pensionari. Cei 2,5 milioane, alaturi de cateva alte resurse sunt cei ce produc banii cheltuiti pentru ceilalti 6,6 milioane + investitile necesare unui stat de 20 de milioane de cetateni.

Cu toate astea, nici o masura nu a fost inclusa pentru a ii ajuta in ultima negociere purtata de guvern cu FMI. Mai mult, taxele necesare a acoperi cheltuielile celor 6,6 milioane se rasfrang la pachet asupra tuturor celor 9,1 de milioane de angajati si pensionari. Ba chiar, ironic, ceva mai puternic asupra angajatilor din domeniul privat.

Concluziile negocierilor mult laudate de guvern si acolitii acestuia din presa arata asa:

– Noile taxe se aplica tuturor celor 9,1 milioane de angajati si pensionari, asupra unora in mai mica masura iar asupra altora intr-o masura mai mare.

– Cei ce vor fi mai puternic afectati sunt cei 2,5 milioane de angajati la privat.

– Cei ce vor fi mai putin afectati si vor avea de castigat exclusiv din impartirea acestor taxe sunt o parte din cei 1,2 milioane de bugetari si cei 5,4 milioane de pensionari.

In cat timp vor intra in colaps cei 2,5 milioane de angajati in privat (sau vor comuta veniturile „la negru”)???

Peste 6 luni cand numarul acestora va scadea fortat de lipsa oricarei masuri de ajutor, ce taxe cred guvernantii ca vor mai putea pune astfel incat sa ii sustina in continuare pe cei 6,6 milioane de bugetari si pensionari???

De unde isi inchipuie toti bugetarii si pensionarii de astazi, carora nu le pasa de unde le vin banii cat timp le vin, ca vor mai avea de unde lua ceva cand angajatii in privat vor intra in colaps???

Toti angajatii, fie ca sunt bugetari sau privati precum si toti pensionarii merita venituri decente. Toti merita o viata mai buna. Insa, cand stabilesti unde si cati bani dai este la mintea cocosului ca trebuie sa ai acei bani. Trebuie sa ai de unde sa ii strangi. Trebuie ca cineva sa ii produca. Cu gandul la „dreptatea” bugetarilor si a pensionarilor, guvernul impreuna cu acestia omit intr-un autism debil sa gandeasca falimentul pe care il provoaca si in care se vor impotmoli cu totii. Degeaba de plangi ca meriti „dreptate”. Daca omori vaca cu resurse, daca o storci pana isi da duhul, daca nu ii asiguri un tratament cand vezi ca e bolnava si nu ii asiguri odihna atunci cand vezi ca e sleita de puteri o sa ajungi sa mori si tu si vaca cu „dreptatea” in mana …

Lasă un comentariu