Guvernul „Ponta”, file de poveste …


 

Update: Ponta a retras-o pe Corina Dumitrescu de la Educatie – vezi cine e noua propunere

Adrian Năstase: Şi la municipiu?

Octav Cozmâncă: La municipiu o să facem ulterior. La municipiu trebuie să facem o modificare, să facem un preşedinte interimar. Şi, probabil, viitorul candidat la primăria municipiului din partea noastră, a PSD, este profesorul Mang care, în momentul de faţă, este încă prorector până luni, când sunt alegerile la universitate. Mang este susţinut. Nu mai candidează la universitate.

Ioan Rus: Ca să nu avem probleme, să-l punem pe Mang preşedinte executiv şi să-l punem astăzi.

Octav Cozmâncă: Acuma, da.

Adrian Năstase: De ce nu-l punem pe Mang preşedintele organizaţiei în locul lui Sârb? Că Sârb a fost scos… la toată lumea şi el nu are autoritate asupra celorlalţi. Mang vine cu „sete de sânge” şi eu cred că va fi o variantă foarte bună, că vine cu vână. Sârb e un altfel de Serac.

Octav Cozmâncă: Nici o problemă, îl punem pe Mang. Eu sunt total de acord. Sigur, o să avem nişte reacţii, dar asta sper s-o gestionăm ca lumea. Aici, practic, era o susţinere cam din toate părţile (n.r. cel „susţinut din toate părţile” era Sârb). La Mang vă daţi seama că vor reacţiona într-un anume fel, dar o să gestionăm chestiunea asta. Ce spui tu, tu eşti acolo… Îi ştii pe oameni. Nu prea avem de unde alege, asta e nenorocirea, ce să mai spun.

Ioan Mircea Paşcu: Să nu ne aşteptăm acuma …

Octav Cozmâncă: Linişte nu va fi, domnule preşedinte. Linişte nu va fi şi mă aştept, dacă îl punem pe Mang, să înceapă o campanie împotriva lui în presă, similară cu cea împotriva lui Serac, cu nişte firme de calculatoare, cu nu ştiu ce naiba. Mang totuşi are autoritate, adică…

Ioan Mircea Paşcu: …şi tot scandalul s-a vărsat la PRM… Băieţii au lucrat…

Adrian Năstase: Cum facem aici? Ce spui, Rus? Se caută guru

Ioan Rus: Eu propun să mergem cu Mang, pentru că nu se dezvoltă nici acolo nimic… chiar numai după chipul şi asemănarea sa (n.r. aici e vorba de gruparea Maghiar). Aşa că se mai creează un pic de echilibru, să mai treacă şi alţii pe lângă ei. Altfel nu se poate. Acuma îşi pune copilul rector, îşi pune ăla prefect (n.r. pe Retegan), nu putem nici chiar aşa. Să mai stea şi bătrânul să-şi numere boabele, e destul.

Octav Cozmâncă: Bătrânul e decan la Electrotehnică, fiul cel mic e prodecan la Medicină şi cel mare este singurul candidat pentru rector la Universitate. Adică, practic, totul e…

http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/faca-murdarc-a-psd-ului/3970/

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Citez un articol mai vechi …

„Florin Georgescu, stapinul Curtii de Conturi

Actualul prim-viceguvernator al BNR, Florin Georgescu, a insistat sa se faca presiuni asupra sefului Curtii de Conturi spre a nu mai deranja ministrii cu controalele menite sa verifice cheltuirea banilor publici. Georgescu cunoaste din proprie experienta puterea scotocitoare a Curtii de Conturi, pe care doreste, se pare, sa o stapineasca. (Lidia Moise)
Ca ministru al finantelor, in guvernarea Vacaroiu, a semnat garantii pentru obtinerea unor credite externe in favoarea unui grup numeros de firme de stat si private, care nu au mai dat banii inapoi. Statul a platit, pina la aceasta ora, prin AVAS, peste 780 milioane dolari in contul acelor garantii de stat. Bani cu care se putea face o reforma a pensiilor private in Romania.

In 1999, intr-un raport anual, Curtea de Conturi reprosa Ministerului Finantelor condus de Georgescu faptul ca nu a luat masuri de recuperare si nu s-a asigurat in fata posibilitatii neachitarii acestor imprumuturi externe.

Iubitor de putere

Florin Georgescu, actualul prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a fost, pe rind, politician, ministru al finantelor, sef al Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor. In tot acest timp, Georgescu a continuat sa predea economie la ASE. El nu este unul dintre oamenii bogati ai puterii, potrivit propriilor declaratii de avere si reputatiei din culise.

Imparte un apartament de patru camere cu tatal sau, detine un teren intravilan si isi construieste o casa de vacanta. Are in conturi sume echivalente cu 49.500 de euro si detine actiuni la BCR in valoare de aproape 20.000 de euro, dar declara alte venituri care depasesc anual suma de 5.000 de euro.

S-a opus privatizarii BCR

Apropiatii il descriu ca pe un temperament vulcanic, insa, ca economist, a avut un profil conservator. El a fost cel care s-a opus public privatizarii BCR, fapt ce nu l-a impiedicat sa se aseze in fotoliul de presedinte al bancii dupa asa-zisa privatizare a celui mai mare grup financiar romanesc.

A fost unul dintre politicienii care au frinat aparitia fondurilor private de pensii in Romania, motivind ca piata financiara nu este pregatita. Ca deputat, el a desfasurat un asalt strategic asupra bancii centrale, a carei conducere si-a dorit-o dupa ce a pierdut functia de ministru al finantelor.

Nu s-a jenat sa conduca cu mina de fier votarea noului statut al BNR, desi era, ca presedinte al BCR, sub supravegherea bancii centrale. Obtinuse o controversata derogare de la lege sa ramina in politica, cu toate ca nimeni dintre sefii sistemului bancar n-are voie sa joace simultan in cele doua barci: piata financiara si politica.

In plus, insasi controversata grabire a alegerii conducerii BNR cu doua luni inainte de expirarea termenului, prin trucul reducerii numarului de ani al mandatelor, pare sa fi fost orchestrata tot de Florin Georgescu, puternic interesat de un fotoliu de viceguvernator.

Investigatie penala din oficiu

Comunicat de presa din partea Aliantei pentru o Justitie Europeana in Romania: Organizatiile civice reunite in Alianta pentru o Justitie Europeana in Romania cer ministrului justitiei, Cristian Diaconescu si procurorului general al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ilie Botos, sa declanseze din oficiu investigatiile penale prevazute de lege in cazul lui Florin Georgescu. In stenogramele discutiilor conducerii PSD, republicate in ziarul “Cotidianul” din 24 noiembrie 2004, alaturi de declaratiile presedintelui Curtii de Conturi Dan Drosu Saguna, care confirma acest fapt, exista indicatii clare ca Florin Georgescu face presiuni asupra justitiei, favorizind astfel persoane care au comis fapte susceptibile de a fi calificate ca infractiune.

Potrivit legislatiei penale, se sanctioneaza orice tip de interventie in favoarea unui infractor pentru a zadarnici inceperea sau desfasurarea unei anchete penale, precum si impiedicarea unui functionar public de a sesiza organele de ancheta sau organele judiciare cu privire la infractiunile constatate. (…)
Articolele din Codul Penal relevante pentru acest caz sint nr. 264, favorizarea infractorului, si nr. 263, omisiunea sesizarii organelor judiciare. Solicitam efectuarea unei anchete prompte si eficiente, singura de natura sa dovedeasca bunele intentii ale Romaniei, in conditiile in care negocierile pentru capitolele Justitie si Afaceri Interne sint in curs.

(Societatea Academica din Romania, APADOR-Comitetul Helsinki, Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia)”

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1249653-stenogramele-psd-facut-furori-presa-internationala.htm

Lasă un comentariu