„Sfintii” cu coarne si coada de drac …


Lumea nu ii urmeaza pentru ca stiu cine sunt. Lumea nu ii crede pentru ca stiu cu ce se ocupa. Lumea nu ii asculta desi ei cred contrariul …

S-au intrebat de ce nu vine lumea la mitingurile promovate de ei. De ce sunt romanii multumiti in timp ce ei dezvolta ample campanii de demoralizare pe sticle. De ce nu reusesc sa obtina huiduieli pentru putere si de la romanii de rand nu numai de la cei pusi sau asmutiti cu greu …

Ocupati cu „plantatul” opiniilor controlate au pierdut simtul realitatii, aceea ca romanii nu pot fi manipulati cu opinii plantate la un nivel atat de josnic precum doresc ei. Reluand practicile vechi ale presei comuniste de propaganda si indoctrinare au uitat cel mai important amanunt. Dupa evenimentul din decembrie ’89 (revolutie sau lovitura de stat) romanii isi formeaza singuri opiniile indiferent cat de mult isi doresc unii sa se intample si altfel … Au invatat asta Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana, SOV, etc. Numai Dan Voiculescu refuza sa invete lucrul asta.

Multa vreme ziaristii aflati in slujba polului politic USL au acuzat ca politicienii celuilalt pol politic de astazi, al partidelor de la putere, au reinviat practicile politiei politice in favoarea lor. Lasand la o parte caracterul abstract al termenului pe care incercau sa il popularizeze in favoarea protejatilor politici, n-au incercat sa explice faptul ca insasi actualii opozanti au uzat de aceleasi practici atunci cand erau la putere …  Mai mult, in lumina noilor dezvaluiri facute de cel mai proaspat dezertor din randurile armatei media a partizanilor USL se pare ca, ironic, politia politica este astazi practicata de fapt de opozitie si nu de putere! Dupa scurte dezvaluiri care ne arata ca spiritul „ziaristului din alta liga” instaurat de cativa nemernici aciuati in meseria de jurnalist care au transformat jurnalismul in santajism este inca prezent, descoperim ca santajul este un instrument universal valabil nu numai in afacerile mogulilor, ci si in politicile urmarite de acestia. Ca si omul de rand, este normal ca ziaristul sa aiba o opinie (buna sau rea) despre un om politic. Nu este normal insa ca ziaristul sa se foloseasca de obiectul meseriei sale pentru „modelarea” opiniilor oamenilor de rand astfel incat si acestia sa aiba aceleasi opinii ca el (de fapt ca seful care il plateste).

Astfel stand lucrurile, tabara puterii a avut un puternic sprijin anti moguli insasi in comportamentul presei aservita acestora.

Lupta data cu RTV a dezvaluit adevarata mocirla in care acest post se scalda. Lesinuri in direct, stiri inventate si „deontologia batistei” au facut din RTV mai degraba un fel de „Vocea mogulului” decat BBC.

Acum urmeaza A3. Si sincer, nici nu cred ca va fi prea greu pentru putere sa reduca importanta acestui post, cu toti cateii aciuati inauntru. Mare parte sunt deja compromisi. Unii sunt deja izgoniti de la RTV tocmai pentru modul nebunesc in care au profesat meseria de jurnalism. Altii se dau cocosi in curtea proprie desi in fata unui interviu cu Traian Basescu se comporta ca niste gaini fricoase … Nici unii nici altii nu au voie sa vorbeasca de rau despre decizia de colaborare a lui Dan Voiculescu sau despre vre-un politician USL chiar daca toata lumea stie cat de nemernici sunt. Practic, puterea nu trebuie sa faca nimic. Pur si simplu A3 se va scufunda singur … Deja multi au plecat. Unii asteapta orice oferta pentru a iesi din cloaca iar altii s-au resemnat ca nu mai au nici o alta sansa si presteaza de zor.

Romanii au inteles insa ca binele ziaristilor nu este si binele national. Ca binele acestor ziaristi inseamna pentru romani doar schimbarea satrapilor.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-cum-ajung-politicienii-pe-lista-neagra-a-antenelor-929514.html

Despre acest articol, masochistii de la A3 si miseii de la RTV vor spune doar ca este un articol in presa aservita. Nu vor vorbi despre fondul articolului ci doar despre forma. Daca ii intrebati pe propriile bloguri ceva despre acest subiect va vor inchide accesul, in timp ce vor blama cenzura impusa presei de catre putere. Asa fac cu cei ce pun intrebari carora pur si simplu nu au ce sa la mai raspunda. Celor care le pun in fata niste adevaruri care ii impiedica sa atinga interesul mogulului. Nu se vor implica in discutii decat in postari cu comentarii pro-USL. Sau mai mult, jurnalistii care pozeaza in „deontologi” nici macar nu vor vorbi despre acest articol …

PS: USL se lauda ca „candidatul” lor de la Baia Mare. In EVZ unii sustin ca Chereches a ajuns candidatul USL prin santaj. S-ar putea ca pana in toamna ca vedem cum USL de dezintegreaza certandu-se pe sondajele interne masluite, iar Chereches sa cocheteze cu UNPR…

Lasă un comentariu