Furtul la romani, de la o revolutie la o alta „revolutie” …


Update 3: Poate acum, cei ramasi cu creierele nespalate de unele televiziuni de stiri, vor intelege cum au decurs lucrurile. Opozitia, satula sa nu conteze, a decis sa treaca la nivelul superior. Asa dupa cum faceau aluzii si Crin Antonescu si Victor Ponta acum cateva luni, nivelul urmator era daramarea guvernului din strada. S-au pregatit, instigat si incheiat toate aranjamentele, de la adunarea de pensionari, organizarea studentimii de partid, atragerea diverselor grupuri precum cele de revolutionari. S-a folosit cu deosebita grija pana si evenimentul care trebuia sa reprezinte „scanteia”. Atunci cand membrii de galerii s-au alaturat, organizatorii n-au procedat la indepartarea lor, pentru ca timpul trecea si lumea nu se alatura, iar ei aveau nevoie din alta parte de oameni care sa arate cresterea numarului de protestatari. Numai ca la scurt timp, i-au scapat pe acestia din mana, apoi au scapat intreaga actiune din mana … Intre timp, daca jandarmii incercau sa intervina erau criticati vehement pe unele televiziuni de stiri pentru ca bateau demonstrantii, apoi erau criticati pentru a nu interveneau.

––––––––

Update 2: Huliganii pun stapanire pe mitingul regizat al opozitiei! Antonescu inca sustine ca este revolutie!

––––––-

Update: intre timp, lucrurile au evoluat urat … Manifestatia pusa la cale de opozitie a degenerat scapandu-le organizatorilor „dezinteresati” din mana. Desi este evident ca nici un roman nu doreste sa intre in contact cu violente care se petrec acum acolo, ei continua sa creada (sprijiniti desigur de televiziunile aservite) ca pot atrage oameni astfel. Disperarea unui esec eminent ii face sa impinga lucrurile la extrem. Crin Antonescu isi lipeste numele de „miile de romani” din piata, reprezentati in realitate in mare parte din galeriile violente cu care suntem obisnuiti. Inca odata: Multumesc domnule Arafat pentru ca le-ati oferit monstrilor o sansa sa isi faca de cap!

––––––––––––––

Vorbind despre actuala „revolutie”, de la declansarea evenimentelor pana in momentul de fata, si chiar mai mult tinand cont de cele presupuse in viitor …

Dupa ce am avut o revolutie furata in decembrie ’89, sesizez ca istoria se repeta. De data aceasta, pliat pe nemultumirile populatiei, interesul opozitiei in folosul caruia falanga sa media presteaza la greu in aceasta perioada este de rasturnare a unei guvernari in folosul propriu. Si pentru ca au realizat ca este greu sa isi adune fortele laolalta in Bucuresti, s-au gandit la o varianta in care sa lucreze simultan in locurile de unde provin.

Despre inceput vorbind, desi cu intarziere, serviciile de informatii si-au facut datoria si au informat presedintele despre un amplu scenariu pus la punct de opozitie prin intermediul tuturor componentelor incorporate (televiziuni aservite, partide componente, organizatii afiliate) cat si a maselor de manevra compuse din nemultumitii pentru care nimic nu mai conteaza cat si a celor care habar nu au pe ce lume traiesc. Solutia de urgenta aplicata a fost ce-a mai buna, retragerea proiectului legii sanatatii, si a vizat eliminarea motivarii acestor proteste ca avand la baza aceasta lege „nedreapta” si evidentierea sau fortarea organizatorilor de a arata inca de la inceput adevaratul scop. Arafat, avertizat probabil ca urmeaza sa fie liderul moral al evenimentelor ce urmeaza s-a retras total de pe media (mai mult ca sigur si speriat de manevrele noilor parteneri de joaca cu care a crezut ca isi poate atinge scopurile parasind puterea si lasand opozitia sa ii foloseasca imaginea). Desi incurcati datorita reactiei neasteptate a lui Basescu, organizatorii loviturii dorite a fi „revolutie populara” au continuat inprovizand din mers, incercand sa respecte regia stabilita initial.

Inceputul „revolutiei” a mers snur. Mizand pe recentele revolutii din lumea araba si pe captarea imaginilor acestora, partidele din opozitie si-au adunat fortele si au compus un nucleu mic din oameni de partid, nemultumiti asmutiti si dezinformati de televiziunile aservite, prezenti in cat mai multe orase resedinta de judet (si de preferinta nu numai). Scenariul miza pe nemultumirile adunate de romani in ultimii peste 22 de ani, pe munca de lamurie a televiziunilor de stiri potrivit careia nu se mai putea trai cu actuala putere care este singura responsabila pentru toate magariile adunate in timp si se baza pe aprinderea scanteii revolutionare datorita „nedreptatii” create de propunerea legii sanatatii (asociate direct sensibilitatii SMURD si Arafat) si ulterior a conditiilor de trai.

In acest moment ne aflam in punctul in care romanii se rezuma doar la isi exprima nemultumirea mai vocal ca alta data fata de modul in care guverneaza actuala putere, insa fara a se alatura demonstratiilor ce aveau rolul de a ii starni. Cu exceptia B1, televiziunile de stiri se lupta sa pastreze imaginea de „revolutie” in speranta ca privitorii vor ajunge la gradul de surescitare in care sa iasa masiv in strada. Insa, nucleul pe care se bazau sa faca asta este tot mai epuizat, iar pastrarea acestei imagini necesare este tot mai greu de realizat din moment ce alte componente media incep usor usor sa dezvaluie mecanismele de lucru precum participarea mai mult sau mai putin mascata a partidelor de opozitie (PNL, PSD), a organizatiilor sprijinite din umbra de unii paroni de media (FACIAS), a galeriilor violente din sport prezentante pe post de „romani nemultumiti” (Steaua, „U” Craiova), etc. Organizatorii devin constienti ca astfel de dezvaluiri vor deveni din ce in ce mai greu de acoperit cu explicatii care sa sugereze exclusiv vina actualei guvernari, si miscari prevazute a fi realizate initial precum plantarea liderilor USL in sanul demonstrantilor au fost anulate in ultimul moment deoarece nu ar fi facut decat sa dezvaluie intregul scenariu (unele astfel de miscari au scapat totusi, ca de exemplu PNL care se afla in spatele miscarilor de la Iasi pe care televiziunile de stiri se chinuie sa le acopere indepartand discutia de ele).

Zilele libere de la sfarsitul saptamanii sunt aproape epuizate. Rezultatul este departe de cel scontat. O noua saptamana de lucru va incepe in Bucuresti, iar calculele se complica. Nucleul pe care organizatorii se bazau este tot mai istovit, probabil ca nu va mai fi disponibil la fel ca la inceput, romanii din fata televizorului se vor lamuri tot mai mult despre ce manevra este vorba iar ura fata de opozitie aproape la fel de mare ca cea fata de putere ii va incuraja sa stea deoparte (preferand televiziunile generaliste), manifestatii ce perturba activitatea capitalei vor deveni enervante pentru populatie starnind exact reactiile adverse fata de ce au nevoie organizatorii „revolutiei”. Opozitia va incerca sa impacheteze imaginea miscarilor ratate intr-o forma care va putea fi utilizata cat de cat ulterior, in campanie, cand televiziunile din dotare vor repeta imaginile definindu-le ca reprezentand opinia romanilor fata de actuala putere si permitandu-le sa medatizeze vesnica acuza a tuturor opozitiilor la fiecare alegeri, frauda. PDL va avea mai mult ca niciodata sansa sa promoveze o noua propunere a legii sanatatii, care nu va mai putea fi atacata la fel de vehement precum a fost propunerea facuta de Basescu, si cu care se pot lauda in viitoarea campanie.

––-

„Ia să rememorăm cine a fost aseară în stradă “în mod pașnic”, reprezentând “românii care-și iau țara înapoi”: activiști PSD și PNL, împreuna cu huligani profesioniști din sport și falși revolutionari. Adică: reprezentanți de la: PNL Sector 6; PSD București și Ilfov; Galeriei Peluza-SUD (Steaua); Mișcarea Verzilor; Noua Dreaptă; Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere și în Rezevă. Partidului Poporului – Dan Diaconescu; Occupy Bucharest; Organizații ale revoluționarilor; Mișcarea Violet (mai cunoscută drept NoBasescuDay) – aceea a domnișoarelor “feisbusiste” indiferent de sex (nu intrați pe link decât pe riscul dumneavoastră – doza de tâmpenie on-line vă poate fi fatală); Rareș Mănescu PNL Sect. 6; Alexandru Marin PNL Sect 3; Dan Diaconescu – președinte PP-DD; Alexandru Năstase – Noua Dreaptă; Oana Florea- director executiv al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului(FACIAS) – patronată de Dan Voiculescu; Bogdan Chițu “Bughi”, Ion Pavelescu (galeria Peluza SUD); (Gigi Becali: Ce proteste, sunt oameni din galeria Stelei care ma injurau pe mine la Peluza Sud, o sa ma duc la Jandarmerie sa le spun cine sunt. Mi-e scarba de romanii care au iesit in strada sa-i ia apararea unui arab)”

Interviu memorabil:
Reporter: De ce sunteți aici?
Manifestant: Să îl susțin pe domnul Calafat!
Reporter: Pe cine !?!
Manifestant: … pe domnul Calafat…
Reporter: Cine e domnul Calafat?
Manifestant: NU ȘTIU”

(http://sareinochi.com/2012/01/15/pacat-pacat-de-domnul-calfat-bonus-domnuleprimar-ro-s-a-transformat-in-tovarasulvasiledancu-usl/)

Lasă un comentariu