Ipocriziile zilei …


Putem incepe discutia cu exemplul ministrului agriculturii. Dupa recentele scandaluri usturatoare pentru buzunarele producatorilor mici (exact aceia care ar trebui incurajati sa apara in numar tot mai mare) singura concluzie la care a putut sa ajunga a fost ca este bucuros ca se vorbeste astazi mai mult ca oricand de agricultura. Desigur, asta pentru ca nu mai poate da vina si de data aceasta pe Traian Basescu. Si desigur fara sa indrepte cu ceva dezastrul intamplat sub privirile sale contemplative …

Cu alte cuvinte, cel putin partial USL-istii s-au tinut de cuvant. In Romania deja a inceput sa curga laptele. Mai urmeaza mierea …

–––––

Seara trecuta, am urmarit cu dezgust un exemplu de ipocrizie suprema. La Realitatea TV, 2 jurnalisti blamau alti jurnalisti de basism. Asta in timp ce uitau sa specifice ca la fel de fanatici precum ii acuzau pe ceilalti erau si ei, doar ca pentru tabara adversa lui Traian Basescu. Cine sunt cei 2? Aveti ocazia sa ii vedeti aproape zilnic la televiziunea lui Gusa, un alt profitor de conjunctura alaturat taberei USL-iste. Este vorba de Andreea Cretulescu si mai nou afirmatul Rares Bogdan. Amandoi subliniau caracterul „basist” al altor jurnalisti (Andreea Pora, Dan Tapalaga, etc.) si chiar a unor intelectuali (Andrei Plesu) cu nuante de acuzatie. De parca astazi, cineva trebuie sa dea socoteala pentru ca este un sustinator al ideilor promovate de Traian Basescu. Asta in timp ce ei au uitat sa specifice conditia lor de jurnalisti „obiectivi”. Cat de obiectivi pot fi niste sustinatori USL-isti care n-au nici macar curajul de a isi declara pe fata rolul de „combatanti USL” in presa asa-zisa „independenta”. Poate ar fi trebuit sa specifice in timp ce ii acuzau pe altii de „basisti” ca Rares Bogdan este cel ca a incercat sa candideze la ultimele alegeri parlamentare pe listele PNL la Cluj dar n-a mai avut loc datorita „obligatiilor” partidului (locul lui fiind luat de sotia unui lider local) sau ca Andreea Cretulescu a fost la ultimele alegeri prezidentiale o persoana importanta in echipa Mircea Geoana (care era si invitat in acelasi timp in emisiune), si anume se ocupa de imaginea lui Geoana in media.

Despre Andreea Cretulescu:

„La sfarsitul lunii septembrie 2009, jurnalista s i-a dat demisia de la Realitatea TV, dupa ce producatoarea de la acea vreme Dana Geana, cel mai apreciat producator al postului a refuzat sa mai lucreze cu ea, acesta fiind si motivul demisiei. In perioada in care nu a lucrat la Realitatea TV, ce s-a supus peste campania electorala, Andreea Cretulescu a lucrat ca si consultant pentru PSD.

Daca liderul PSD, Mircea Geoana ar fi iesit presedinte atunci Andreea Cretulescu ar fi urmat sa ajunga la Palatul Cotroceni ca purtator de cuvant al presedintelui. Dar visul s-a spulberat si a incercat in anul 2010 sa se intoarca la Realitatea TV.”

Despre Rares Bogdan:

„I-aş crea probleme serioase lui Emil Boc dacă aş candida, la Cluj, unde, din păcate, are susţinerea a 30% din populaţie”, a declarat Rareş Bogdan luni seara la REALITATEA TV. El a apreciat că ceilalţi politicieni ai oraşului au greşit lăsându-l pe actualul primar să creadă că este susţinut de clujeni şi să cucerească municipiul Cluj-Napoca.”

Retineti expresia „din păcate, are susţinerea a 30% din populaţie„. Aceasta nu este una ce dovedeste partizanat politic, ci obiectivitate jurnalistica. Sau nu …

Cel mai corect a fost urmatorul comentariu al unui jurnalist …

„Omul a primit răsplata: candidatura la Parlament. Minunată mutare. E problema lui Rareş Bogdan că a intrat în politică. Dar nu e deloc ok să te dai seara mare analist şi realizator TV, iar dimineaţă să figurezi pe lista PNL pentru parlamentare. Un trişor si un fariseu de primă mână.

Dacă tot a vrut să treacă în partea cealaltă a baricadei, trebuia să renunţe de tot la presă. Încă din septembrie. Seară de seară a chemat tot felul de politicieni în emisiuni, însă gândul său era la candidatura pentru Parlament. A înşelat publicul, pentru că ţinta sa era alta. Succes, colega!”

 

Ce vedeti mai sus sunt doar cateva exemple despre „profesionismul” celor doi. Partizanatul lor se poate admira zilnic, in fiecare emisiune pe care o fac, atunci cand criticile sunt totdeauna adresate PDL-Basescu iar incurajarile si sustinerile catre USL desi cat timp USL era in opozitie isi scuzau talibanismul prin faptul ca un jurnalist are datoria de a critica puterea. Astazi, puterea este in bratele USL, insa talibanismul lor critic la adresa PDL-Basescu a ramas acelasi. Este uimitor si penibil cum gasesc singuri scuze pentru comportamentul ministrilor sau politicienilor USL de astazi in timp ce critica tabara PDL-Basescu desi aceasta nu mai are aproape nici un rol in administrarea economica a Romaniei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: