Masluirea unui referendum si ratarea unei noi constitutii …


Update:

Liderii USL pregatesc in mare secret o modificare substantiala a Constitutiei, astfel incat alegerile prezidentiale sa se suprapuna din nou cu alegerile parlamentare, deputatii si senatorii urmand sa aibamandat de 5 ani, ca si seful statului.

Conform surselor politice citate, acest scenariu ar urma sa fie facut public doar cu cateva zile de incheierea activitatii comisiei mixte de elaborare a Constitutiei.”

(gandul.info)

–––––––––––––

USL susţine varianta organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei în luna septembrie, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, să devină preşedintele Comisiei parlamentare care va întocmi proiectul noii legi fundamentale, au declarat marţi pentru MEDIAFAX surse din cadrul Uniunii.

Daca asa stau lucrurile, eu spun de pe acum:

NU REFERENDUM-ULUI!

IN SEMN DE PROTEST NU MA VOI PREZENTA LA REFERENDUM PENTRU CA ASA CUM UNII NU AU INCREDERE IN ALTII, EU NU AM IN NICI UNA DIN ACTUALELE TABERE POLITICE!!!

SINGURUL REFERENDUM CREDIBIL SI FORMA NOII CONTITUTII POATE FI DECISA NUMAI CU EXCLUDEREA ACTUALEI CLASE POLITICE DIN PROCESUL DE ELABORARE.

„Potrivit surselor citate, poziţia lui Antonescu în fruntea comisiei de revizuire ar presupune o „autoritate politică şi instituţională”, dar şi o modalitate de a-şi consolida poziţia de candidat la alegerile prezidenţiale.”

Singurul caz in care voi participa la un astfel de referendum este cel in care de elaborarea lui se vor ocupa numai organizatii neguvernamentale si reprezentanti ai mediului academic neinregimentati politic. Altfel, nu vom avea decat o contitutie facuta de cel ce urmeaza sa beneficieze din plin de ea asa cum a beneficiat Iliescu.

Anunțuri

3 Responses to Masluirea unui referendum si ratarea unei noi constitutii …

  1. Nero spune:

    Pai am votat Parlament unicameral si maxim 300 de parlamentari ! Si ce avem ? Parlament bucameral cu aproape 600 de parlamentari ! Pai de ce sa legitimez eu cu votul meu niste idioti ? Iar vor face o Constitutie ” cu dedicatie”, adica buna pt. o anumita gasca iar populimea n-are decat sa mearga la vot ca oile!

  2. vio spune:

    Nici eu nu ma voi prezenta, sa fie clar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: