Fata urata a poporului roman …


Ultimii ani au aratat mai mult ca oricand adevarata fata a poporului roman. Criza, lupta pentru putere a politicienilor, foamea de bani a jurnalistilor au contribuit toate la dezvaluirea in mod exponential a valului sub care „omul nou” creat de ultimii ani de comunism se ascundea. Astazi, acest „om nou” a ajuns sa domine societatea noastra, si pentru ca ceilati membri ai societatii sunt prea lasi sa  se ridice in picioare si sa isi spuna parerea. Pentru ca ceilalti au fost invinsi psihologic.   Daca ar fi avut puterea de a se intoarce in lumea viilor pentru cateva zile, Nicolae Ceausescu ar fi regretat enorm ca n-a mai ajuns sa traiasca zilele actuale. Oameni care se toarna intre ei fara nici macar un premiu, scufundati in ipocrizia unor realitati contrafacute si servite zilnic pe ecranele televizoarelor, protestatari de profesie sustinatori ai convingerilor altora din moment ce ei nu mai au neuronii necesari sa aiba propriile convingeri sunt toate atribute pe care Ceausescu ar fi vrut ca „omul nou” sa le aibe.

Extremele de ieri credeam ca sunt de o penibilitate suprema. Sa ajungi sa pui un porc, o maimuta, o lada de gunoi candidat in numele unui pol politic si acest „candidat” sa mai si castige este dovada ca atunci unde ura conduce, ratiunea nu mai are ce cauta. A venit insa si ziua de astazi, ca sa demonstreze ca se poate mult mai mult. Ziua in care un mort nu mai apartine nici macar lui insasi, ci „poporului roman”. Dupa demonstratiile zilei de ieri si a celei de astazi, ma gandesc cu groaza oare unde va cobora stacheta ziua de maine.

Putem invinovati cat vrem pentru fata actuala a poporului roman pe multi. Putem invinovati politicienii pentru toata mizeria in care se scalda. Putem invinovati presa si jurnalistii pentru aceeasi mizerie in care se scalda impreuna cu politicienii. Insa toata lumea refuza sa invinovateasca pe adevaratul vinovat: poporul roman. Fara el, nici politicienii nu ar fi putut face ceea ce fac si nici presa nu ar fi coborat acolo unde a coborat. Fie ca vorbim de acel „om nou” din popor, fie ca vorbim de cei care inca mai au urme de civilizatie si ratiune in ei dar au ales sa se retraga si sa bage capul in nisip, cu totii sunt de vina pentru vremurile pe care le traiesc, si merita din plin ceea ce au pentru ca, nu-i asa, ei au ales prin vot sau neprezentare ceea ce au …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: