Post electorala …


Acum cand alegerile sunt terminate, imi vine in minte un singur nume.

Iulian Craciun.

In Bucuresti, intr-un anume colegiu, bucurestenii ar fi putut vota si altceva. Ceva ce n-au avut curiozitatea sa cunoasca, ocupati cu ura, invidia, gelozia, prostia, fatarnicia, lasitatea si lenea de a gandi. Ocupati cu toate acestea au uitat menirea exercitiului votului, au aruncat la gunoi sensul alegerilor si le-au inlocuit cu seductia dulce a manipularii.

Multi dintre cei ce au votat incep sa regrete deja votul, altiii care n-au facut-o continua sa repete nervos ca n-aveau pe cine pentru a nu ajunge sa recunoasca ca nu sunt capabili sa aleaga. Unii se vor plange cu naduf la urmatoarele alegeri ca iar au fost pacaliti iar ceilalti ca iar nu au ce vota.

Iulian Craciun era, este si poate fi un om care merita votat. Si totusi, n-a fost. In prezent, din colegiul unde a candidat va ocupa locul de parlamentar Dan Voiculescu. Iar acest rezultat cred ca este unul pentru care alegatorii ar trebui sa isi ceara scuze. Daca ar fi cinstiti ceea ce nu sunt. Daca ar fi corecti cea ce nu sunt. Daca ar fi onesti ceea ce nu sunt. De fapt, daca ar fi cu adevarat cetateni ceea ce nu sunt.  L-au ales pe Voiculescu pentru ca asa le dicta ura. Partial a lor, partial indusa de Voiculescu. Pentru ei, nu conteaza cum arata si cine este cel ce ii reprezinta. Trebuia sa corespunda USL. Un om precum Iulian Craciun nu era in USL. Nu conteaza ca e o valoare, nu este in USL. Nu este un fanatic adversar al lui Basescu si al PDL. Iar bucurestenii nu vad altceva in afara de asta. Pentru ei, puteai sa bati copii, sa violezi femei, sa omori batrani. Cat timp erai prezentat la Antena 3 ca dusman al lui Basescu aveai un loc asigurat in parlamentul Romaniei.

Domnului Iulian Craciun trebuie sa i se ceara scuze pentru ca romanii nu sunt ceea ce trebuie, si pentru ca in Romania nu exista democratie. In Romania sunt doar „vite”, „plopi” si televiziuni care sa ii indrume pe carari …

Acum cativa ani, exista un slogan strigat pe strazi: „Ati mintit poporul cu televizorul!”. Astazi, nici cei ce strigau in acele vremuri nu mai sunt constienti de fenomen …

“Orice stat, orice politician care subordonează, pune sub control, libertatea presei,
se pregăteşte pentru pasul următor: acela de a lua libertatea poporului”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: