Concluzii inainte de final (II) …


USL arata astazi precum o caruta aglomerata, vopsita si cosmetizat prezentata alegatorilor prin intermediul unei „oglinzi” ce trebuia sa fie de fapt „cainele de paza al democratiei”.

O alianta care paraie din toate incheieturile. O aglomerare de „cadavre”, actori ce poarta fiecare 2-3 procente la eticheta. Oameni cu pret mai mult sau mai putin la vedere, ce se chinuie sa reziste in caruta aglomerata.

In mod normal, orice partid ajunge la guvernare, are la dispozitie o anumita valoare ca sursa de hrana pentru activul propriu. Un procent de 30-35 % din primari,  CJ-uri si palamentari pot fi „hraniti” preferential de la bugetul statului cu resurse pretioase si numiri indispensabile. Situatia actuala a USL-ului nu este prea fericita din acest punct de vedere. Cineva trebuie sacrificat, aruncat din caruta si lasat sa moara de foame precum opozitia. Mai mult, tentatia de putere absoluta poate dezechilibra si mai mult calculele. Eventuale noi racolari inseamna chiar mai multi membri proprii aruncati pe drum in favoarea noilor racolati.

Opozitia sta mult mai bine. De la ea nimeni nu mai are nici o pretentie. Reprezinta aproape nimic, incapabila nici in momentul de fata sa inteleaga ce a lovit-o.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: