Romania, parlamentul si democratia …


C. Antonescu: „Dar trebuie sa intelegem ca institutia parlamentara este miezul unei democratii”, a spus Antonescu, adaugand ca cine dispretuieste Parlamentul dispretuieste si democratia – 20.11.2012.

Oare a cata oara, politicienii becisnici de care avem parte demonstreaza ca sunt in afara judecatii romanilor? Cum vrea C. Antonescu sa pretuim parlamentul cand el este populat de cine este populat? Cum vrea sa il pretuim cand el se ocupa cu ce se ocupa? Ca sa fie pretuit, Antonescu si restul politicienilor trebuie sa inteleaga si sa accepte ca trebuie sa faca ceva care sa merite aceasta pretuire!

Oare mai exista cineva in afara de politicieni autisti care sa nu cunoasca parerea romanilor, exprimata in zeci de sondaje?   Care sa nu stie parerea romanilor despre incompetenta, coruptia si nesimtirea ce definesc in acceptiunea romanilor parlamentul?

Domnule Antonescu, eu dispretuiesc parlamentul asa cum arata el astazi. Dispretuiesc indivizii care l-au luat ostatec cu japca si care il folosesc in interesul unui partid sau al unui sef de partid precum dumneata. Dispretuiesc parlamentul pentru ca nu este al meu, ci este al vostru. Voi vi-l faceti dupa cum va place si va convine. Pe voi va reprezinta si va apara.

Si nu numai eu dispretuiesc parlamentul, ci si ceilalti 50 % dintr-e romani. Cei care deranjati de politicienii ce populeaza acest parlament pe care vreti sa il pretuim au ales de ceva vreme sa nu mai participe la alegeri. Cei care nu se mai simt reprezentati de acest parlament pe care vrei sa il pretuim. Pe cine mai reprezinta acest parlament domule Antonescu? Pe dumneata, acolitii dumitale si maimutele de partid, alaturi de fraieri pe care mai reusiti sa ii pacaliti spalandu-le creierele cu televiziunile sau profitand de ura primitiva de care dau dovada. Pe zi ce trece ramaneti din ce in ce mai putini. In curand parlamentul asta pe care vrei sa il pretuim o sa mai reprezinte o minoritate …

Si iubesc democratia. Aia adevarata, cinstita, onesta. Care are legatura cu responsabilitatea si munca. Aia in care legile sunt corecte si respectate. Care culmea, nu are nici o legatura cu parlamentul dumitale. . Este ceva ce parlamentul dumitale nu poate indeplini niciodata, de aceea parlamentul dumitale n-o sa aia parte de preturirea mea.

Multi isi fac iluzii ca a avea parlament inseamna a avea democratie si ca parlamentul merita pretuirea neconditionat.

Democratia este un lucru maret la care ajungi cu sacrificii. O poti avea greu si pierde usor. Odata pierduta, ramai doar cu iluzia democratiei. In realitate, esti sclavul unui feudalism feroce asa cum suntem noi astazi.

Pretuirea este un lucru scump. Ea nu se ofera neconditionat. Pretuirea se capata greu si se pierde usor. Este ceea ce parlamentul n-a meritat niciodata desi nemeritat a avut parte de ea candva.

Daca vreti ca parlamentul sa fie pretuit domnule Antonescu, trebuie sa faceti ceva ca sa meritati aceasta pretuire. Iar ceea ce faceti astazi nu are cum sa aduca aceasta pretuire …

Daca vreti ca parlamentul sa fie pretuit, lasati-l romanilor. Luati-va ghearele de pe el. Eliberati parlamentul, voi politicienii incompetenti, mincinosi si hoti, si poate candva, romanii vor ajunge sa pretuiasca parlamentul … Atunci cand ii va reprezenta cu adevarat pe ei si democratia!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: