Despre viitoarea guvernare …


Privind astazi la cum stau lucrurile, nici un roman cu mintea la cap n-ar avea motive de fericire …

Daca nu esti unul din cei convinsi ca soarele se invarte in jurul pamantului sau cei ce stiu cine in jurul cui se invarte dar se incadreaza voluntar in armata USL-ista pe baza de convingeri egoiste este imposibil sa vezi in viitor o farama de optimism.

USL va castiga urmatoarele alegeri cu un procent situat intre o majoritate multumitoare si una nesperat de dominanta in parlament. Alegerile locale si referendumul au fost „scolarizarea” si „examenul” masinii de vot USL, cea care pana nu demult era deficitara la capitolul „furt de voturi” in fata celei PDL dupa cum chiar actualul lider recunoastea. Cu baronii locali la butoane, alesii locali proprii majoritari si aproape toata media in buzunar USL va reusi ceea ce PSD a mai reusit odata, si anume siluirea proceselor democratice oficila in numele democratiei si neoficial in numele mafiei ascunse sub denumirea de „clasa politica”.

De aici incepe „fericirea”. Usor usor, ultimele redute de opozitie sustinute de Traian Basescu vor fi izolate si ulterior cucerite. Iar odata cu disparitia acestora, vom ramane fara nici o posibilitate de a afla magariile pe care USL-istii le fac la putere. USL va ramane unit nu numai in urmatorul mandat, ci si in cel ce va urma. Nu uitati perioada de guvernare PNL, care nu ar fi existat fara sustinerea PSD. Nu a existat nici un dezacord intre cele 2 partide. Numai ca spre diferenta de acea perioada, din 9 decembrie nu prea mai sunt lucruri importante de praduit. Criza nu le mai permite ca sa vanda  companii de stat si cu profit propriu lor si cu fonduri din care sa sustina masuri si politici populiste falimentare. Asa incat vom privi descumpaniti la o inflatie de demult uitata, traita pe vremuri in care conduceau actuali dinozauri din prezentul PSD.

Pentru fosta clasa de mijloc vor exista niste clarificari. Bancile care trag de timp in gasirea unei solutii in cazul creditelor neperformante ascunse sub patura restructurarilor vor trebui sa isi accepte pierderile. In fata acestui urias val de inflatie din 2013 ce vor lasa chiar si restructuratii fara puterea de a isi mai acoperi ratele, bancherii vor fi nevoiti sa accepte pana la urma o eventuala lege a falimentului personal ticluita la sange in defavoarea imprumutatilor dar care sa oficializeze in mare parte aceste pierderi.

Mai rau va fi pentru clasa saraca. Ironic, cei ce reprezinta chiar grosul votantilor USL vor fi si cei ce vor suferi mai mult. Instrumentele prin care PSD-istii isi rasplateau armata de votanti saraci nu prea mai functioneaza, si nealimetate cu fonduri devin ineficiente. Raportat la ponderea paturii sarace, in stransa legatura si cu numarul mare de primarii si consilii locale castigate ajutoarele sociale nu mai pot intra in discutie. Pentru ca este imposibil ca sa stavilesti foamea in fiefuri precum cele atat ale baronilor vechi precum Mazare, Oprisan sau Dragnea dar si baronilor noi, tradatori si „recuperati” reevaluati din fosta putere precum Frunzaverde si ceilalti. Politicile USL sunt falimentare prin insasi lipsa lor, de praduit nu mai este nimic de praduit (dupa cum am vazut si in guvernarea PDL) iar noul guvern USL nu va mai putea profita de economiile facute de Ungureanu pe care le-au imprastiat demult.

Singura solutie va fi inflatia, a carui adept actualul ministru de finante am vazut deja ca este, atat prin declaratii cat si prin practica (pentru ca eu nu sunt total convins ca inflatia actuala este neaparat rezultatul actiunii de suspendare a lui Traian Basescu). Iar Isarescu nu i se va mai putea opune, odata termenul de adoptare a Euro fiind compromis …

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: