NU MA DUC LA REFERENDUM!


Mi-a luat mult pana sa ma hotarasc …

As putea sa ma duc sa votez „DA”. Pentru ca asteptam ca Basescu sa faca mai mult. Nu ma refer la realizari cum gresit ar crede unii, ci la atitudine. Putea fi mult mai dur cu tendinta de PSD-izare a PDL-ului. Putea taxa public coruptia politicienilor PDL cu riscul de a ramane fara sustinatori pe scena politica, pentru ca astfel ar fi ramas cu sustinerea populara. Putea taxa public traseismul gen „UNPR”, si anomaliile gen „Udrea” sau „Anastase”. A presupus gresit ca romanii prefera inainte de orice sa aiba o justitie corecta. Nici macar nu a intrebat romanii daca prefera corectitudinea politicienilor inaintea corectitudinii justitiei, pentru ca se pare ca asta este mai important pentru ei.

As putea sa ma duc sa votez „NU”. Pentru ca nu pot gandi atat de scurt precum fac altii. Romania nu se reduce astazi la demiterea sau nu a lui Basescu, cum partizan sustin unii. Pe 30, daca Basescu va pleca cineva trebuie sa ii ia locul. Uitandu-ma la cei ce isi freaca mainile si cunoscandu-le trecutul nu pot sa iau o decizie care sa le permita sa ajunga acolo de unde n-o sa-i mai pot goni. Pe ei, cei ce demonstreaza pe zi ce trece ca nici nu sunt si nici nu fac nimic din ceea ce au zis cand erau in opozitie. Pe ei, pe langa care Basescu a facut si mai poate face inca mult mai mult pentru echilibrarea puterii si dezvaluirea manevrelor pentru care USL doreste sa ajunga unde doreste sa ajunga.

Cu siguranta insa, nu ma duc sa votez la acest referendum. Pentru ca nu consider corect ca votul meu sa fie pus in balanda cu zeci de voturi ale unora care habar nu au ce voteaza, indoctrinati de o televiziune de partid. Pentru ca nu consider corect ca votul meu sa conteze doar ca numar in calculele ascunse ale celor care cer opinia poporului doar atunci cand situatia le convine si cand isi asigura toate instrumentele posibile prin care sa fraudeze fara a putea fi prinsi apoi. Pentru ca este prea putin sa ma pronunt doar in legatura cu Basescu si nu si in legatura cu actualele persoane ce ocupa parlamentul. Pentru ca desi referendum-ul este un instrument democratic, modul cum USL a ajuns la el este unul perfect dictatorial. Dar cel mai important, pentru ca observ ca USL nu poate fura atat cat are nevoie ca sa isi impuna poftele politice si pentru asta are nevoie de prezenta mea, indiferent ce opinie am … Daca opinia mea ar fi pusa in balanta cu opinii contrare dar cel putin de aceeasi calitate, altfel ar sta lucrurile. Daca fosta opozitie si actuala putere ar fi procedat la reforma si modernizarea proprilor partide in loc de ascundere sub pres a tuturor mizeriilor care o alcatuiau si protejarea tuturor acelor politicieni corupti si mizerabili care o constitutie altfel ar sta lucrurile …

Faptul ca nu ma duc sa votez la referendum, n-ar trebui nici sa bucure pe unii, nici sa mahneasca pe altii. Daca referendum-ul nu va fi validat Basescu nu are motive de bucurie. Chiar daca majoritatea romanilor nu sunt inca decisi sa il inlocuiasca, acest lucru se datoreaza numai faptului ca nu au altul mai bun inca. Daca referendum-ul va fi validat USL-ul nu are motive de bucurie. Numaratoarea inversa pana la urmatoarele alegeri este deja pornita. Ceasul ticaie, si daca pentru 2012 la parlamentare inca mai pot manipula opinia publica, in 2014 vor avea parte de o opinie mult mai categorica decat ce-a de astazi la adresa lui Basescu.

Anunțuri

2 Responses to NU MA DUC LA REFERENDUM!

 1. Desteptul spune:

  Romani!
  Daca nu mergem la vot insemna ca suntem cu Domnul Basescu si Domnul Basescu ramane in slujba tarii.
  Asa avem sansa ca majoritate sa salvam situatia. Nu va duceti la vot si veti savura victoria si sa-i vedeti pe tembelii de romani care se duc si sunt minoritari ce fete vor face cand vor pierde. Nu faceti pe placul cretinilor care nu-l suporta pe Domnul Presedinte. Ramaneti acasa, victoria e a noastra a celor multi.

 2. Blue Sorin spune:

  A merge la vot înseamnă a considera că este oportun referendumul..
  Nevalidarea este un vot de blam la adresa USL
  Evaluarea nu e corectă.
  La cest referendum se pune o întrebare unui număr de oameni, iar dacă jumătate plus unul din ei spun Da, atunci Președintele pleacă. Corect ar fi ca jumătatea să se ia din toți cei întrebați, adică din cei cu drept de vot.
  La acest referendum indiferent ce spun imbecilii de la USL doar răspunsul Da, înseamnă DA.
  Cei care nu se prezintă înseamnă că nu sunt de acord nici măcar cu oportunitatea referendumului, deci e o mare porcărie să se spună că înseamnă altceva decât NU.
  Atenție !!!
  Îi aud pe unii că spun că lumea trebuie să se ducă la vot ”deoarece este dreptul și obligația morală a cetățenilor să voteze la alegeri”. Fals… NU E VORBA DE ALEGERI. Alegeri înseamnă a opta între două sau mai multe persoane. la referendum se răspunde la o singură întrebare. Dacă se dorește ca Băsescu să fie demis. Atât. Nici măcar nu există a doua întrebare, cea care se sugerează ”Doriți ca Băsescu să se întoarcă în funcția de Președinte. Păi Băsescu nu a plecat din funcție. Pleacă doar în cazul în care Referendumul e aprobat de electorat…
  (De aici rezultă abuzul în funcție a lui Antonescu la tăierea telefonului, acel telefon face parte din complexul de măsuri de protecție a Președintelui, protecția informativă. Gestul e similar cu ridicarea protecției oferite de SPP.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: