Unde a gresit PDL? O intrebare cu raspuns simplu …


Apar in presa destule analize. Ba ca de aia, ba ca de ailalta. Cele mai importante greseli cred eu ca nu au fost identificate sau sunt voit ocolite a fi spuse.

A gresit pentru ca  a presupus ca cele cateva masuri asteptate de populatie, dorite si necesare pot sterge sau contrabalansa comportamentul PSD-ist de baron local, de corupt sau ingnorant. Asta a fost greseala primordiala facuta de PDL la guvernare. A gresit pentru ca a crezut ca, cu aceste cateva incercari de reforma (si acelea fortate si impinse de la spate) pot acoperi hotiile, mizeriile si incompetenta tipice PSD-ului. A gresit pentru ca si-a insusit aceste lucruri imediat ce au venit la guvernare, uitand ca au fost alesi pentru cu totul alte principii. A gresit pentru ca a presupus ca imensa masa de nehotarati care i-a adus la putere va continua sa ii sustina doar pentru ca au mimat o reforma.

Ca partid, o greseala majora a fost aceea ca nu a stiut sa isi creasca corect oamenii, sa ii pretuiasca, sa ii asculte, sa ii foloseasca. Nu a stiut sa pretuiasca experienta, cinstea si corectitudinea. Nu a stiut sa pretuiasca devotamentul. Nu si-a apropiat strategi si nici populatia.

In continuare, acea mare masa de alegatori nehotarati este acolo, asteptand sa vada semnele indreptarii. Acea mare masa este in continuare mult mai departe de USL decat de PDL, dar asta nu o determina sa isi ofere votul neconditionat pentru jumatati de masuri. La ultimele alegeri, votul ei a fost unul de palmuire si stand-by. Este gata oricand sa sprijine acel partid politic care face ce trebuie. Important este ca unul din partidele noastre de astazi sa realizeze asta. Sa accepte ca „asa nu se mai poate”. Ca „mierea” guvernarii este disponibila oricui adopta calea corecta a politicii asteptate de populatie dar sa inteleaga ca trebuie sa isi tina mainile departe de aceasta „miere” daca cineva vrea sa aiba onoarea unei guvernari consemnata de istorie precum au avut-o altii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: