„Era” USL, sau guvernarea Nastase v2.0 …


Vazut de astazi, pentru unii pe care ura nu i-a orbit atat de tare incat lozinca „oricine este mai bun decat PDL” sa devina biblica viitorul arata sumbru. Cu un USL aflat la 60 % in administratia locala si mari sanse de acelasi procent la parlamentare, existenta unei „opozitii” este egala cu 0. Acest lucru, pus langa presa aservita inca de pe vremea cand USL era in opozitie, pus langa anihilarea deja de ceva vreme a organizatiilor neguvernamentale, demonizarea celor cativa analisti sau poli de opinie care mai critica USL defineste deja tabloul „democratiei” ce urmeaza sa o traim. Cu alte cuvinte, vom avea un nou guvern „Nastase”, versiunea 2.0, de data aceasta cu o aroganta temperata de coafarea oferita de presa aservita. Observ deja cum jurnalisti de notorietate in ceea ce priveste partizanatul fata de USL se intreaba astazi daca ceea ce au facut ieri este bine. Si daca nu risca sa aduca pe capul Romaniei un rau mai mare decat era PDL-ul. Filozofia potrivit careia este important sa scapam de raul de astazi si vedem noi ce facem de maine s-a dovedit intotdeauna, de-a lungul istoriei Romaniei, ca n-a facut decat loc unui rau mai mare. Ca a fost folosita intotdeauna de niste hiene ce au urmat unor caini amarati.

Am mai zis-o si o voi mai zice, in locul PDL-istilor m-as retrage total din parlament si din orice structura administrativa. Prezenta lor in aceste locuri nu va face decat sa ofere posibilitatea unei hunte politicianiste rezultate din USL de a isi legitima dictatura si a o ascunde sub mantaua unei democratii cu o opozitie mimata si presa aservita mai ceva ca pe vremea lui Nastase.

Tinand cont de afirmatia lui Antonescu conform careia isi doreste in continuare eliminarea PDL de pe scena politica, conform careia PDL nu poate reprezenta opozitie, conform careia USL este o „uniune nationala” care in concluzie nu are nevoie de opozitie ma intreb oare cat mai putem sa ne exprimam opinia liber? Cat mai dureaza pana cand unii critici ai sai, ai lui Ponta si ai USL-ului vor fi aruncati in aceeasi oala cu stigmatizatul PDL. Cat mai dureaza pana cand le va fi interzis dreptul la opinie si opozitie? Cat de departe sunt vremurile in care Antonescu si USL ne va indica cine merita sa fie opozitie si cine nu? Poate ca Antonescu nu a inteles bazele democratiei. Doar poporul decide cine merita atat puterea cat si opozitia. Nu el, nu USL-ul, nu Antena 3 sau restul trustului Intact, nici macar Corina Dragotescu care i-a sugerat elegant aberatia in care se scufunda. Puterea, odata oferita de popor priveste numai decizile care au legatura cu administrarea tarii, nu cu dreptul de a iti alege tu, membru al puterii, opozitia dorita. Sistemul pe care il gandeste Antonescu este din cu totul alt fel de oranduiala. Care n-are nici o legatura cu democratia …

Domnul Antonescu nici n-a ajuns bine la guvernare si deja da sfaturi cine merita si cine nu sa fie in opozitia dansului. Mai bine i-ar da sfaturi colegului sau Ponta pentru postul de ministru al educatiei, mai bine i-ar sfatui pe jurnalistii trustului care il ridica in slavi sa revina la filozofia de a critica puterea cu care se tot laudau cand USL era in opozitie si pe care au uitat-o astazi,  mai bine i-ar sfatui pe baronii USL sa isi indrepte comportamentul pentru care ii porcaia si ii porcaie inca pe PDL-isti, mai bine ar veghea ca guvernul sa faca si sa se comperte precum USL promitea cat era in opozitie si vad ca uita astazi pe zi ce trece.

Pana la urma, Romania va arata in „era” USL precum Rusia. Nationalism, servilism, „democratie”, permutari si combinatii (Ponta cu Antonescu, Antonescu cu Ponta), etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: