Basescu – 5 minute, Ponta 30/60/… – secunde


Asadar USL a reusit „minunea”. „Eliberarea de tiranie” este cantata pe posturile TV arondate politic special pentru prostirea fraierilor, ce din lipsa de critici pluseaza cu subiectul „suspendarea”. Masurile atat se cerute de USL cat era in opozitie devin brusc de „prioritate 1”, adica dupa „prioritatile 0” si aplicabile de anul urmator. „Repararea sticaciunilor guvernelor PDL” nu mai este necesara a fi facuta „din prima clipa” de catre guvernul USL.

Jurnalisti deveniti jurnalisti „la apelul bocancilor” au uitat brusc ca rolul lor este sa „critice puterea”.

Creata de simpla evolutie a evenimentelor sau pusa la cale, caderea guvernului Ungureanu amuteste vocile sustinute de diverse interese. Promisiuni sustinute cu aplomb sunt facute uitate sau trecute in liniste, cu grija, in planul secund. Oameni ce initial sustineau ca singura lor fata este una onesta, corecta si cinstita, incep sa isi arate usor usor si alta fata, a mincinosilor ce sustineau ca se poate atunci cand nu erau in postura de a aplica ceva inaplicabil.

Probabil ca majoritatea nu prea dotata cu inteligenta a romanilor sunt la fel de multumiti precum in cazul Bucurestiului. Nu conteaza ca Oprescu, alegerea lor, n-a fost in stare sa faca mai nimic intr-un mandat. Ce conteaza este ca i-au trantit pe PDL-isti. Erau odata vremuri in care oamenii se plangeau ca se contruieste prea mult in Bucuresti. Nici o problema, or sa aiba ocazia sa se planga de faptul ca nu se contruieste deloc. Mai mult, si de faptul ca toate cele lasate mostenire de Videanu incep usor usor sa se degradeze. Majoritatea lucrarilor facute de Videanu se apropie de limita garantiei. Sosele si bulevarde, linii de tramvai, pasaje … Neintretinute, necompletate, nevalorificate.

Frustrarea taierii salariilor, a diverselor forme de ajutor nu va putea fi tinuta prea mult sub capac. Inainte sau dupa niste alegeri, romanii vor avea dovada a inca unei inselaciuni. Daca nu singuri, „luminati” de unii. Basescu si-a securizat pozitia in asteptarea revenirii la situatia din cazul coabitarii cu guvernul Tariceanu. Cu cateva luni bune inainte de niste alegeri, este pregatit sa isi puna in functiune din nou arsenalul de care a beneficiat prima data, si chiar mai mult de data asta. Are in plus niste atuuri … Sefii celor 2 camere ale parlamentului, o altfel de curte constitutionala, niste adversari de lovit ce au facut greseala de a declara unele lucruri atunci cand erau in opozitie …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: