Romanii nu merita alt fel de conducatori …


Astazi, daca stam si ne uitam un pic la ultimii 22 de ani, constatam cu stupoare ca guvernele care au aplicat sau intentionat sa aplice o cat de mica reforma a statului au fost intotdeauna aruncate rapid de la „butoane”. De fiecare data, cei care au inlocuit guvernele respective au fost romanii. Nimeni altcineva. De multe ori mintiti, putini constienti de existenta minciunii si foarte multi ca prostii, au ales gasind tot felul de justificari (morale oficial insa neoficiale cat se poate de mercantile). Pusi sa aleaga intre recunoasterea unui adevar dur sau a unei promisiuni mincinoase au ales promisiunea. Pusi sa aleaga intre asumarea unei necesitati imediate si amanarea dezastrului cu riscul unuia si mai mare au ales amanarea.

Multi stau si se intreaba de ce putinele resurse de care poporul asta (inca) mai dispune se imprastie cu rapiditate inca de crude in cele 4 zari. Majoritatea acestor multi sunt gata sa injure, ponegreasca si sa improaste cu tot noroiul de care dispun pe oricare dintre aceia de care se plang ca pleaca pe meleaguri straine, imediat ce acestia le-ar spune in fata adevarul, si nu le-ar vinde aceleasi minciuni ca marea majoritate a membrilor actualei clase politice.

Asadar, in concluzie, romanii nu merita alt fel de conducatori. Au acei conducatori pe care ii merita, cu varf si indesat. Cum altfel poti explica astazi, la 22 de ani de la ceea ce unii se lupta din rasputeri sa o numeasca „revolutie”, ca persoane precum cele in voga inca reprezinta o importanta optiune de vot, altfel decat prin mercantilism, prostie, minciuna, prefacatorie, … Cum altfel poti defini electoratul care intotdeauna a avut de ales …  Pentru izolarea, „temnita” si lipsa de perspective in care sunt tinuti romanii astazi de catre actuala clasa politica nu sunt de vina decat ei, romanii …

Reclame

One Response to Romanii nu merita alt fel de conducatori …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: