Fundul lui Boc = 10 minute de emisie. Televiziunea de mahala si talibanii mediatici = nepretuite … in rating si numar de voturi


O decizie istorica as zice a fost emisa astazi. CNA, dupa indelungi ezitari si balbaieli pune un picior in gat presei de mahala. Dupa ce aceasta presa, in dorinta de a fi tot mai mult pe placul mahalalei a coborat din ce in ce mai mult nivelul civilizatiei, as putea spune ca e aproape prea tarziu si mai mult ca sigur prea putin… Oricum, este mai facil sa produci mizerii consumate cu nesat de mahala, decat sa te chinui cu educarea ei. Mai ales cand, pentru unii, este chiar imposibila varianta educarii.

Imi amintesc acum „fenomenul” Piata Univeristatii. Atunci cand unii faceau referire la termenul „mahala” si il alaturau protestelor din piata, presa talibana unui pol politic sarea de fund in sus. Disperarea si nevoia de evenimente cu care sa asedieze continuu puterea ii obliga sa ia apararea mahalalei „coafata” ca si „societate civila”. Desi interviurile din ce in ce mai rare cu protestatari duhneau a mahala de la o posta. Limbaj specific, idei haotice, slaba cunoastere a realitatilor, majoritatea suferind de sindromul fanatismului cultivat cu grja si perseverenta tocmai de aceste posturi TV, si in final captivi ai acestora. Si mahalaua are drept de vot, iar acesta poate fi mult mai usor atras. Desi, cu greu regizorii mai gaseau cate un roman mai rasarit ca sa stoarca dovada ca „revolutionarii” nu sunt „viermi si ciumpalaci”.

Realitatea este insa ca mahalaua este majoritara in Romania, asa cum era si in piata. Acestei mahalale i se adreseaza posturi TV in cautare de audienta sau ziare in lupta pentru tiraje mari. Actori politici au nevoie de votul mahalalei.

Ma intrebam de curand, de ce Antonescu a renuntat atat de usor la sprijinul „intelectualilor”. In fosta campanie, multi erau in spatele lui. Rand pe rand, dezamagiti de prestatia candidatului l-au parasit. Unii in liniste, altii dupa interviuri rasunatoare. Tot USL-ul a inteles ca votul mahalalei este mai sigur iar aceasta este majoritara. Ramane de vazut in ce masura o poate tine captiva pana la alegeri …

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: