Societatea civila nu mai este reprezentata nici de reprezentantii sai …


Intr-un interviu pentru ziare.com, AMP critica cu pofta si nesat conform modei zilei discursul recent al presedintelui. Din ideile mai mult sau mai putin importante tratate in rechizitoriul de inchizitie, lipseste insa una (care observ de fapt ca nu se regaseste cam nicaieri in presa de astazi): singurul referendum validat de dupa ’89.

In articol aflu de ce este rau Basescu. Asta stie cam toata lumea. Toti sunt experti astazi in a explica cat de toxic este Traian Basescu. Nu inteleg ce se propune mai departe, daca se propune ceva. Daca tot este la moda sa il critici pe Basescu, poate este cazul sa propunem si ceva de facut …

Ca reprezentant al societatii civile, nu inteleg de ce nu vorbeste despre respectarea unei optiuni exprimate in cel mai oficial mod posibil de catre societatea civila pe care chipurile o reprezinta … Doar se grabeste sa se adauge unui lung sir de „intelepti” care ne explica de ce e rau Basescu. Cred ca stim cu totii asta. Si nu vorbeste ce ar trebui facut mai departe pentru ca stie ca nu sunt solutii.

Si ca dovada ca societatea civila este mai desteapta decat toti reprezentantii ei, partidele politice, trusturile de presa si „analistii” de carton la un loc, tot ziare.com a finalizat un sondaj printr-e cititori foarte interesant. Retineti ca ziare.com este cel mai citit site de stiri …

Astfel, cititorii au fost intrebati de ce nu au iesit la proteste, iar concluzia a fost:  „Dintre acestia, cei mai numerosi, peste 50%, au fost cei care au spus ca nu au iesit in strada fie pentru ca masurile adoptate de Guvernul Boc erau necesare (34,11%), fie pentru ca nu mai au incredere in niciun politician roman (20,63%).

Doamna AMP, uitati-va bine la cifre. Ganditi-va in ce mod serviti mai corect interesul societatii civile: alaturandu-va corului de vuvuzele in temele preferate ale opozitiei sau aducand in discutie problemele adevarate ale societatii pe care chipurile o reprezentati?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: