Comportament de opozitie in Romania …


Vicepreşedintele socialiştilor din Parlamentul European, Rovana Plumb a declarat sâmbătă că în cadrul PE va avea loc o dezbatere pe tema „derapajelor democratice” ale guvernului de la Bucureşti, care va fi finalizată cu o rezoluţie. Plumb a evocat chiar posibilitatea sancţionării României prin blocarea fondurilor UE şi a dreptului de vot în Consiliul European, subliniind în acelaşi timp că nu îşi doreşte acest lucru.

„Împreună cu Victor Ponta şi Crin Atonescu, vom continua în cursul următoarei săptămâni să prezentăm în cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice pe asemănarea dintre profilul Traian Băsescu şi profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din România, urmând ca în cadrul PE să avem o dezbatere care va fi finalizată cu o rezoluţie în ceea ce priveşte România”, a declarat Plumb, potrivit Realitatea TV, care citează NewsIn.

„Nu ne vom opri doar la palierul PE, vom merge mai departe către Executiv şi către Consiliu, pentru ca privirile să se îndrepte către România. Dacă derapajele democratice vor continua, este clar că în cadrul dezbaterilor din PE se poate invoca articolul 7 din tratat, care înseamnă sancţiuni instituţionale la adresa României. Nu dorim acest lucru, dar solicităm în mod expres ca acest Guvern şi Traian Băsescu să plece. Una dintre sancţiuni se poate regăsi prin declanşarea oricărei proceduri de infringement, pe oricare domeniu, blocarea fondurilor europene şi dreptul de vot, dreptul de exprimare în Consiliul al poziţiei unui stat membru”, a declarat Plumb într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD din Capitală.

sursa: http://www.jurnalul.ro/politica/psd-paraste-guvernul-boc-la-parlamentul-european-se-evoca-initierea-unor-masuri-de-infringement-vezi-replica-lui-emil-boc-602127.htm

Astazi opozitia neaga ca ar fi cerut ceea ce se laudau ca au cerut initial …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: