„Revolutia dalmatienilor” sau „Revolutia fara bun simt”?


despre protestele recente, 2 lucruri mai am de zis.

1. Este de remarcat diversitatea participantilor. De la un capat la altul al societatii, ce intra in contradictie unii cu altii, unindu-se fortat doar prin lozincile „jos Basescu” sau „jos Boc”. Desi lozincile pentru care ei venisera in piata de fapt se contraziceu cu ale altora, si-au insusit mai intai un slogan ce parea impus, de parca aceasta era „taxa de participare”, cerinta obligatorie pentru a i se permite accesul acolo.

2. Este evident de asemenea, limbajul vulgar, violent, adesea jignitor si lipsit de rusine. Bunul simt al unui individ exista indiferent de modul cum este tratat de societatea in care vietuieste. Bunul simt exista sau este doar mimat, in conditii prielnice pentru ca in vremuri de restriste sa dispara ceea ce oricum era mimat. Iar in piata, pot sa spun cu certitudine ca acest bun simt, care in ’90 scalda piata,  lipseste astazi cu desavarsire … In plus, exista o asemanare izbitoare intre lozincile lipsite de bun simt exprimate in mod jignitor si mesajele inseminate luni la rand de activistii opozitiei, fie ca sunt ei politicieni de top sau de rand, televiziuni sau bloguri, jurnalisti sau analisti toate inrolate in interesele opozitiei. 

Si nu in ultimul rand, un lucru neobservat de nimeni m-a mirat cel mai mult. In mijlocul multimii, oameni cu copii mici pe umeri asistau bucurosi la scena „spanzurarii” unor manechine … Cred ca aceasta scena ilustreaza cel mai bine nivelul de cultura al participantilor. Si ma intreb, oare cum va reactiona parintele respectiv daca, intr-o buna zi, isi va gasi copilul spanzurat in joaca dupa aceeasi metoda la care asistase impreuna cu parintii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: