De ce nu imi inspira incredere actuala opozitie …


Reprosurile unora generate de prostie, necunoastere, interese proprii sau (intr-o foarte mica masura) proprie credinta legate de optiunea de a critica opozitia se emit astazi nu numai de catre liderii opozitiei, ci chiar de catre talibanii media ai acesteia. Asta nemaivorbind despre simplii sectati ai cultului „bunului simt”.

Daca incep cu inceputul, nu inteleg prostia cu care opozitia, vazandu-se pusa in postura de criticati aspru inca inainte de a ajunge la ciolan, arunca cu disperare reprosuri catre unii fata de care ar trebui in mod normal sa aiba intelegere, deschidere, respect. Poate ca grija opozitiei nu este sa evite sa fie criticata, sa arunce magareata tot timpul pe putere, sa jigneasca si sa improaste cu noroi mai grosolan decat puterea. Nu intotdeauna cine critica opozitia este de acord cu puterea. Ci mai degraba romani care critica opozitia si-au intors oricum fata de la putere, cautand o alternativa. Ce nu intelege actuala opozitie, este ca reprosurile sunt datorate faptului ca romanii nu gasesc astazi in ea o alternativa … Sau poate ca a inteles, dar a deveni acea alternativa ii este imposibil, astfel incat tot ce mai poate face este ceea ce face astazi.

Sa zicem ca un votant, dezamagit astazi de esecul ultimului val in care a avut incredere (din nou), se gandeste la viitor si se uita un pic la opozitie … Cu dezamagire, constata ca acolo nu se gaseste nimic nou. Familiarizat deja de istoria ultimelor alegeri, priveste cu dispret si scarba la politicieni care isi inchipuie ca este dreptul lor de a ajunge la putere doar datorita faptului ca reprezinta un rau mai mic decat actuala putere (desi conceptul de rau mai mic este statuat doar de ei). Politicieni care incapabili sa le gaseasca, au inlocuit solutiile cu subterfugii. Politicieni care desi arata la fel ca cei de la putere, sustin sus si tare ca sunt altfel. Comportamente blamate de opozitie atunci cand puterea le exercita sunt imediat reevaluate atunci cand opozitia le aplica si ea. Oameni indoielnici sunt gasiti numai cand aleg sa paraseasca tabara opozitiei, dupa ce au fost de nadejde cat timp au votat asa cum liderii opozitiei le-au dictat. Oameni de cultura si jurnalisti sunt „judecati” de talibanii media in direct la ore de maxima audienta doar pentru ca isi exercita dreptul lor constitutional de a isi spune propria parere, atata timp cat aceasta nu corespunde interesului opozitiei. Ce poate fi mai periculos pentru un cetatean: o putere haotica sau o opozitie care salta jurnalisti pe strada atunci cand a fost la putere?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: