Romania, taramul contradictiilor …


Traim intr-o tara a contradictilor …

Lasand la o parte multimea celor deja cunoscute, in fiecare zi descoperim altele, proaspete si socante.

Evenimentele recente sunt ca intotdeauna graitoare.

Mircea Geoana nu mai este seful Senatului nu pentru ca alianta care l-a propus initial nu mai exista, ci pentru ca grupul care l-a „mostenit” de la vechea alianta nu il mai vrea. Desi fusese numit la propunerea unui grup PSD+PC, astazi este revocat la solicitarea PSD fara sa fi fost vreodata explicat cum i-a revenit PSD-ului dreptul de a beneficia de acest post.

Si dupa cum cu totii am invatat ca nu exista limita in cazul contradictiilor penibile, o multime de politicieni se perinda pe ecranele TV sustinand decizii ale CC si litere ale regulamentelor ce ne afunda adanc si sigur in haosul din care ei pot ulterior decide dupa bunul plac …

Puterea de astazi imbratiseaza argumente ale puterii de ieri, in timp ce opozitia de astazi face acelasi lucru cu argumentele opozitiei de ieri.

In final, am ajuns sa traim intr-o societate in care normalul este anormal. Sa vrei sa respecti reguli si legi reprezinta in Romania de astazi o ciudatenie, o dovada de anormalitate, o lipsa de respect la adresa acestei societati bolnave. Traim intr-o societate in care mieii se transforma in lupi si lupii in miei cu o asa viteza incat nu mai reusesti sa intelegi cine ti-e prieten si cine dusman, cine merita aparat si cine merita blamat… Ne-am pierdut rusinea si puterea de a recunoaste cand gresim si am pus in loc nebunia sentimentului ca detinem adevarul absolut …

E timpul sa ne oprim, sa ne asezam un pic si sa ne gandim daca este bine ce facem, cat mai putem inca sa gandim si sa deosebim binele de rau. Sa ne decidem daca ne place si vrem sa fim lupi sau miei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: