Monarhia moarta din Romania …


Monarhia este cuvantul de ordine al lunii.

O aniversare a unui fost puternic simbol al Romaniei, avand in acest moment aceeasi valoare cu simbolul dinozaurilor …

Monarhisti credinciosi care sa sustina cu ardoare monarhia au existat mereu in Romania. De mult timp, politicul nu i-a mai bagat in seama. Momentan, se pare ca o anumita latura a politicului are interes sa promoveze imaginea de „simpatizanti” cu monarhistii. Pentru ca au nevoie de voturi, ii lasa pe acestia sa creada ca isi pot vedea visul indeplinit. Fara insa a face afirmatii care ar intra in contradictie cu pozitia lor viitoare, aceea de a se opune instaurarii monarhiei. USL-ul, cu toata simpatia pe care o arata fata de fostul rege, nu doreste sa adopte o pozitie oficiala pro-monarhie. Ii lasa doar pe monarhistii din Romania sa creada ca doresc asta, pentru ca daca lucrurile vor ajunge la o decizie oficiala sa blocheze oricand schimbarea formei statului pe motiv ca cei anti sunt mult mai multi decat cei pro monarhie.

Revenind la ideea monarhiei, putem spune ca este doar o iluzie. O monarhie nu exista fara un rege. Iar regele e mort demult … De prea mult timp, fostul rege nu a mai glasuit cu glasul sau, nu a mai gandit cu mintea sa. Au vorbit si gandit altii, in numele sau.

Faptul ca este constient ca trebuie sa isi duca singur crucea demonstreaza ca este realist. Trebuie doar sa inteleaga si faptul ca un rege nu poate lasa pe altii sa gandeasca si sa vorbeasca in numele sau … Poate ca acest lucru este mai daunator unui monarh decat abdicarea.

PS: cand l-ati auzit ultima oara spunand singur ceea ce gandeste pe fostul rege Mihai? De cate ori si-a transmis in ultima vreme gandurile cu propria voce, nu prin intermediul unor comunicate de presa atat de folositoare unora sau altora?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: