Asaltul falangei media a opozitiei …


Incepand cu dupa-amiaza zilei de 14.06.2011, falanga media a USL lanseaza inca o incercare disperata de dezbinare a majoritatii de la guvernare. Pornita in prima faza pe sticla A3 si continuata ulterior printr-o declaratie data live pe sticla RTV, protectorii opozitiei rostogolesc cu insistenta cateva declaratii semi-razboinice ale unor lideri UDMR sperand ca situatia sa se inflameze si sa produca ruptura mult asteptata de catre USL. Referitor la declaratiile catorva politicieni ai acestei formatiuni (inclusiv a presedintelui UDMR) eu astept cu interes opinia unor „piese grele” precum Marko Bela si altii precum acesta. Pentru ca, opiniile deja prezentate si exploatate la maxim in scopul unei inflamari, imi par mai degraba un bluf ieftin facut de UDMR in negocierea viitoarelor regiuni cu PDL si Traian Basescu si folosit in interes propriu de falanga media a opozitiei.

Planul initial al UDMR era de a obtine autonomia „Tinutului secuiesc” in 2 pasi (legea minoritatilor complementara cu o regiune „secuiasca”). PDL ii raspunde acum cu contracararea ultimului pas dorit de UDMR. In acest moment, UDMR are de ales. Fie ramane la guvernare cu PDL si accepta „pumnul in gat” atingandu-si macar primul pas (legea minoritatilor), fie pleaca de la guvernare si este greu de crezut ca il va mai atinge chiar si pe acesta (cu USL nu va avea regiunea „secuiasca” la fel ca si cu PDL, dar pe deasupra nu va avea nici macar legea minoritatilor …). Mai mult, retragerea de la guvernare inseamna totodata ca UDMR in colaborare cu USL ar avea mult mai putin decat are acum ca functii si avantaje, imparteala facandu-se la mai multi. De asemenea, demn de luat in seama este si jocul lui Traian Basescu facut in viata politica a minoritatii maghiare, unde noi partide sau platforme politice se nasc sau se dezvolta … Apropierea foarte stransa a lui Traian Basescu fata de premierul ungar, singurul potential punct de sprijin financiar vorbind (in cazul in care coabitarea cu USL va fi saraca in fonduri de la guvern) este de asemenea un alt punct critic pentru UDMR.

Ce va fi vom vedea in orele si zilele urmatoare, dar eu inclin sa cred ca PDL va forta asumarea pe reorganizarea teritoriala in forma dorita de Traian Basescu la pachet cu legea minoritatilor (obligatoriu a 2-a in pachet) … sau ambele vor fi oprite.

PS: si ca o „delicatesa”, este inexplicabila prostia celor de la guvernare in a sesiza greseala uriasa pe care USL o face propunand un referendum pe tema noii organizari dorite de PDL …

Cu alte cuvinte, un referendum perfect valabil (reducerea nr. de camere si nr. de parlamentari), care a indeplinit toate conditiile prevazute si a si fost declarat valabil de catre CC a fost improscat cu noroi de catre USL sustinand ca populatia nu stie ce voteaza si ca nu este obligatoriu a fi respectat in timp ce tot USL cere un alt referendum sustinand de data aceasta ca populatie trebuie sa se pronunte… Conform USL, orice referendum este obligatoriu a fi efectuat si a fi respectat doar atata timp cat corespunde intereselor de partid.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: