Maruntisuri …


Referitor la initiativa de modificare a constitutiei,  continuarea procedurii de catre Traian Basescu ridica unele semne de intrebare.

Astfel, daca lucrurile stau precum opozitia de lauda, adica acest lucru nu se poate face decat cu acordul unei bune parti a acesteia, ceva ne scapa …

Exista urmatoarele variante:

a. Opozitia are dreptate si actiunea lui Traian Basescu este sortita esecului;

Urmarind actiunile lui Traian Basescu de pana acum, tind sa cred ca aceasta varianta iese din discutie.

b. Nu au dreptate in sensul ca exista proceduri prin care modificarea se poate face iar acordul lor poate fi ocolit;

Varianta aceasta nu este de neluat in seama. Cum textul constitutiei este universal interpretabil (vezi experientele de pana acum), desi au fost decizii in ultima vreme si impotriva guvernului (a actualei puteri mai exact), poate fi vorba despre acel moment in care importanta numirii judecatorilor la CC sa se vada … De asemenea, s-ar putea sa descoperim cateva articole din constitutie carora pana acum nu le dadeam prea multa atentie sau nu le intelegeam pe deplin.

c. fortati sa isi ofere acordul sau isi vor da acordul de bunavoie.

Cunoscand metehnele si obiceiurile clasei politice romanesti (de a da si de a accepta), pare ca ultima varianta este ce-a mai plauzibila (coroborat si cu declaratiile inca timide in acest sens facute de opozitie). Un acord fortat se poate defini asa pana la stabilirea pretului corect, cand se transforma in bunavoie (si chiar sustinere!).

PS: De asemenea, variantele b si c sunt aplicabile si impreuna. O usoara fortare a constitutiei combinata cu ceva finantari de primari la acest moment in opozitie. Cat timp interpretarile viitoare ale constitutiei  nu depasesc un anumit nivel, ele pot fi acceptate de CC. Iar finantarile primarilor opozitiei pot fi un puternic imbold de a schimba tabara cu tot cu parlamentarii zonelor respective.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: