Cal(cul) de opozitie …


De ce se teme USL?

Nu de PDL, ci de fenomenul instalat deja in politica damboviteana care a acaparat toate partidele din Romania. Antonescu si Ponta se tem cel mai mult de trezirea la realitate. Adica de reactia celor din propriul partid de care sunt tinuti in spate, care le confera lor putere si care sunt insa la fel de corupti, marsavi, murdari si otravitori precum liderii USL acuza ca sunt PDL-istii. In Romania un partid nu poate capata putere decat daca accepta compromisuri cu oameni de care sa iti fie ulterior rusine. Care fac treburi murdare necesare a sustine apoi liderii acelui partid in prim plan. „Proscrisii” sunt nedoriti in orice partid, fie ca se numeste PDL, PSD sau PNL. Si totusi, sunt absolut necesari. Datorita nivelului scazut de cultura al poporului, constrangerilor traite sau pur si simplu lipsei de caracter a majoritatii romanilor, nici un partid nu poate deveni important pe scena politica fara „proscrisi”.

Antonescu si Ponta sunt constienti de acest lucru. Se chinuie sa jongleze cu acuzatii indreptate asupra acestor „proscrisi” din PDL evitand sa vorbeasca despre proprii „proscrisi”. Arata cu degetul la „mafiotii” PDL inchizand ochii la proprii „mafioti”. Au nevoie de proprii „mafioti” la fel de mult ca PDL-ul.

In PSD, Ponta a venit cu ganduri si planuri de reforma a partidului. Odata ce a constatat ca incapatanarea realizarii acestei reforme ducea la injumatatirea partidului, toate aceste planuri s-au risipit … Intre un partid mai mic dar curat si unul mai mare dar murdar ca si pana acum, PSD a ales sa isi apere „proscrisii” pana la ultima suflare. Vedeti cel mai proaspat caz, cel de la CJ. Mai mult, se va vedea ca Ponta nu este seful partidului asa cum s-a lasat sa se creada cand a fost ales, ci doar omul pus in fata. Comanda multipla din spatele lui este executata de oameni frustrati, invinsi, respinsi deja de majoritatea romanilor si care pe deasupra nici nu lucreaza pe directii comune.

La PNL lucrurile par un pic altfel. Dupa ce s-a impus ca un adevarat dictator in fruntea partidului (nefiind neaparat un lucru rau), Antonescu incearca o usoara spalare a partidului de „proscrisi”. Usor usor, dupa ce i-a folosit, trage pe dreapta la propriu tot mai multi lideri ai trecutului PNL, care se incadrau cu usurinta in termenul mai sus mentionat. Alegand o perioada de respiro, dupa ce a obtinut cele mai bune conditii in USL pentru partidul sau si fara nici o posibilitate reala de aparitie a unor evenimente deosebite pe scena politica, incearca o schimbare la fata. Cred ca face cel mai riscant lucru. Bazandu-se doar pe ura populatiei pentru Basescu si Boc si renuntand la sprijinul „proscrisilor” care sa il tina in carti in ceea ce priveste jocurile mai putin ortodoxe ale campaniilor din Romania, cred eu ca risca o urata infringere. „Proscrisii” eliminati sau cei care stiu ca la va veni randul pot oricand oferi sprijin unui nou partid care sa concureze PNL-ul, iar ura romanilor pentru Boc si Basescu este relativa, in urmatoarea campanie putand fi intoarsa tocmai cu astfel de practici neortodoxe in care acesti „proscrisi” sunt specialisti.

In final actiunile liderilor PSD si PNL reprezinta doar polite platite celor de la putere, fara viitor dupa o posibila cadere a lui Basescu si Boc. Ca niste animale de prada ce tanjesc la ciolan evita sa vada ca in luta pentru acesta sangereaza precum contracandidatii lor. Daca ii intrebati ce va fi dupa, nici Ponta nici Antonescu nu stiu ce sa raspunda. Pentru ca stiu ca proprii „proscrisi” le vor cere rasplata, si stiu ca nu pot refuza. Pentru ca stiu ca vor deveni exact ceea ce acuza astazi la PDL, dupa cum vedem ca ei insisi accepta tradatori prin parlament dupa ce acuza tradarea celor fugiti la PDL.

Reclame

One Response to Cal(cul) de opozitie …

  1. leninbz spune:

    Nu stiu cand o sa le lumineze mintea…..mai e mult pana acolo……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: