Despre putere si opozitie …


Si-au insusit numele de „putere” sau „opozitie” desi nimeni nu i-a acreditat cu acestea.

Blestemul romanilor este ca toata lumea din tara asta isi adjudeca titluri fara ca acestea sa le fie de fapt oferite, ci doar acceptate fortat. „Putere”, „opozitie”, cu totii sunt la fel.

Desi primesc doar cateva indicii de acceptare, infasca repede ciolanul puterii si se erijeaza in lideri de parca ar fi fost invitati in genunchi sa conduca.

In acest timp, ceilalti acapareaza cu tupeu si nesimtire tabara opozitiei pretinzand ca duc in spate stindardul „anti” la cererea si in asentimentul maselor in timp ce masele stau deoparte si privesc sictirite si pline de scarba.

Situatia in care „puterea” nu mai este ceea ce isi doresc romanii la un moment dat nu ar trebui sa fie o problema. Pentru ca ar trebui sa existe alternativa, „opozitia”, care sa ofere sansa de a indrepta lucrurile abatute de la calea considerata „dreapta”.

Din harmalaia pe care opozitia a creat-o insa, si pe care o numeste „lupta impotriva puterii”, nu mai intelege nimeni nimic. Argumente pertinente care merita luate in seamna se amesteca cu trucaje si masluiri jalnice si chiar infantile uneori, doar pentru a ridica criticile la puterea a doua. Oameni „putrezi”, irositi in guvernari rusinoase, pe care romanii ar fi vrut sa ii arunce in groapa uitarii alcatuiesc astazi „opozitia” care vrea sa ia locul altor oameni, ce putrezesc stand astazi cu ciolanul in brate contaminand de putreziciunea lor si pe cei ce ar merita de fapt sa conduca.

In final insa, in loc sa atraga si sa mobilizeze oamenii, ii fac sa se fereasca si mai tare de putere sau opozitie.

Puterea isi iroseste bruma de incredere cu care a ajuns unde este astazi amestecand masuri luate de nevoie cu comportamentul pentru care fostii guvernanti au ajuns astazi „opozitie”.

Speriati ca nu vor mai apuca nici macar rolul de „opozitie”, acestia omoara pana si sansa romanilor de a avea o alternativa credibila care se ofere vre-o speranta de mai bine si acapareaza fara drept numele de „anti”.

Asta a facut ca numarul romanilor care sa mai accepte mersul la vot sa scada si mai mult.

Poate ca „puterea” si-a pierdut legitimitatea dupa guvernarea de acum, dar „opozitia” si-a pierdut-o deja de la guvernarile trecute …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: