Un nou premier?


Dupa ce opinia publica a fost obisnuita cu ideea, urmeaza schimbarea premierului.

Aproape toate masurile importante de reformare a statului sunt finalizate. Acestea sunt fie aplaudate, macar si pentru faptul ca au daramat vechile baze ale „sistemului”, fie criticate cu aplomb taliban. Sindicatele au fost depoleite de aura proletara in care stateau scufundate de zeci de ani. Prin eforturile puterii sau chiar prin propriile actiuni, fata opozitiei a fost complet devoalata aratandu-se la adevarata ei valoare, de pamflet politic inutil democratiei de care marea masa de cetateni nu are nevoie.

Toate acestea fiind realizate, Traian Basescu poate trece fara emotii la urmatoarele mutari. Situatia din PDL devine din ce in ce mai previzibila. Dupa destui ani de mandat, a ramas „metronomul” PDL-ului. Ne putem astepta ca dintr-o singura mutare sa rezolve ambele situatii ramase in lucru. Eu ma gandesc la o varianta in care Boc ramane seful PDL, iar Blaga devine noul premier al Romaniei. Avem in felul acesta un partid care isi respecta seful dispus la atatea sacrificii, si detensioneaza discutiile cu opozitia numind un premier preferat de toate falangele opozitiei, fie ele politice sau media … In ceea ce priveste relatia acestor 2 politicieni cu Traian Basescu, Boc este prin definitie o solutie ideala, iar despre Blaga eu nu sunt inca sigur ca ar fi de evitat …

In ceea ce priveste eficienta celor 2 in aceste functii, Boc a fost un sef de partid destul de bun cat se manifesta in parlament, iar Blaga a fost considerat intotdeauna o punte de legatura cu opozitia si un artist al administrarii. Cred ca se poate dovedi totodata si un „ascultator” al ideilor sugerate de Cotroceni in activitatea de guvernare, oferind avantajul de a fi o punte de legatura dintr-e opozitie si putere.

Este si in avantajul tuturor sa se ajunga la o astfel de situatie. Boc ar avea partidul pe care il doreste, Blaga functia in care isi poate arata valoarea, Basescu omul cu care sa poata discuta si caruia sa ii poata „insufla” cateva idei, opozitia poate avea negociatorul care sa ii aduca la masa discutiilor.

Sau poate exista o alta varianta preferata de Traian Basescu … Oricare ar fi, putem fi siguri ca isi face bine temele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: