Caragiale e in tot si in toate …


Avem astazi inca un miting la fel de lesinat si de rahitic precum cam toate cele desfasurate in ultimii ani …

10, 20, … 30 000 de protestatari sunt prezentati pe sticla unor ecrane precum tsunami care a maturat Japonia. Desi respectivele „sticle” au mare grija si selectioneaza atent atat interviurile „la cald” cat si imaginile, din cand in cand mai scapa in eter cate o opinie traznita a unui sindicalist atras la miting mai degraba de mirajul dansului pinguinului decat de credibilitatea conducatorilor si motivelor care l-au adus acolo. Prea obisnuiti probabil cu vremurile demult apuse, patronii sindicalistilor raporteaza prezente spectaculoase precum raportau odata productiile industriale cincinale.

Sporadic si lipsit de convingere, au inceput sa apara din ce in ce mai des incercari de explicatii ale acestui fenomen. S-a spus ca nu poti aduna o masa de sustinatori atata timp cat liderii unei astfel de miscari au mari probleme de credibilitate. S-a mai spus ca nu poti aduna o multime de oameni daca nu vii  cu un motiv in care acestia sa creada. Daca mesajul pe care il transmiti nu este clar, convingator si mai ales REAL.

Mai mult ca orice, esecurile au la baza argumentele de mai sus … Pentru ca nu poti efectua un protest impotriva hotiei si minciunii avand in frunte actualii lideri de sindicate, pentru ca nu poti avea incredere intr-o actiune de protest care nu face decat sa roteasca intre ei politicieni prea bine cunoscuti ca fiind la fel. Dupa mai mult de 20 de ani de democratie romaneasca nu poti sa crezi ca merita sa protestezi in strada stiind ca prin actiunea ta nu faci decat sa inlocuiesti niste politicieni corupti si mincinosi cu altii la fel de corupti si mincinosi care culmea, se afla acum in opozitie tocmai pentru ca in momentul alegerilor au fost considerati de alegatori corupti si mincinosi! Dupa mai mult de 20 de ani de democratie romaneasca discursurile liderilor de sindicat care au ramas datori cu atatea raspunsuri nu pot trezi altceva decat scarba.

Se fac apeluri disperate catre angajatii din privat. Instigatorii acestor actiuni cu interese ascunse si total diferite de cele propovaduite pe „sticlele” ce fac parte din aceeasi gasca nu inteleg ca romanii sunt mai destepti decat ii cred ei … Pentru ca in primul rand nu poti sa ceri unui angajat din privat sa vina la mitingul tau desfasurat in plina zi de lucru din mijlocul saptamanii pentru ca asta inseamna in primul rand ca nu stii faptul ca acel angajat trebuie sa fie in acel moment la locul sau de munca! Faptul ca tu, ca lider sindical, nu esti decat un figurant implicat pana peste cap in jocuri politice nu este suficient ca cei ce muncesc in „lumea reala” si nu in sistemul bugetar sa te creada. Argumentele conform carora noul cod al muncii ar fi unul al „sclaviei” demonstreaza inca odata ca toti cei care cred asta fac parte dintr-un univers paralel, eventual apropiat de sistemul bugetar, total diferit de „lumea reala” in care traiesc privatii, in care exista un cod al muncii nescris, mult mai dur, instituit ca lege de care oricum actualul cod nu tinea cont … Daca noul cod al muncii poate fi considerat de unii „al sclaviei”, atunci fie respectivii au probleme cu semantica limbii romane fie fac parte dintr-e cei care traiesc in sistemul bugetar la umbra actualului cod al muncii pe care il putem usor numi „al cersetorilor”. Sunt convins ca „demnitatea” de care vor fi deposedati sustinatorii actualului cod al muncii se bazeaza pe puterea de a nu fi dati afara de angajator odata ce au reusit sa il pacaleasca sa ii angajeze. Ii sfatuiesc sa nu isi faca griji. Adevarata „demnitate” a lor a disparut de mult, in negura vremurilor comuniste … In sistemul privat, demnitatea aceasta reprezinta responsabilitatea angajatului care ocupa un post atata timp cat stie ca valoarea sa este recunoscuta si cat este dorit in locul unde este. Bunul simt il obliga pe acel angajat din privat sa stea undeva atata timp cat stie ca este dorit acolo, cat valoarea sa il recomanda pentru acel post si nu atata timp cat sta in gat angajatorului ascunzandu-se dupa prevederile unei legi a muncii … Pentru ca atata timp cat fortand un angajator sa te plateasca din cauza unor prevederi absurde ale unui cod al muncii nu inseamna ca esti demn sau ai valoarea necesara ocuparii acelui post. Pentru ca de frica sa nu ajungi sclav, ai devenit un cersetor nedorit in acel loc…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: