Ce este de fapt „alternativa” propusa de unii la Basescu si Boc …


Ce au promis ca vor fi si sunt acum Traian Basescu si Emil Boc, putem defini fiecare intr-un mod subiectiv.

Ce promite sa fie si sunt de fapt PNL, PSD si PC putem concluziona din trecut.

Mi-am propus sa completez aici, stirile din trecut legate de cele 3 partide de opozitie, si in cazul in care initiativa va pare interesanta, astept si sugestiile voastre …

Corupţia lui Adrian Năstase, acum şi în “Financial Times”

02 Mai 2008 Laura Cernahoschi
Prestigiosul ziar financiar reia subiectul prezentat de Cotidianul în urmă cu o săptămînă, despre presupusa şpagă cerută de oficiali ai guvernului Năstase firmei EDF pentru contractul de administrare a magazinelor duty-free din aeroportul Otopeni.
Adrian Nastase

Prestigiosul cotidian “Financial Times” scrie în ediţia de astăzi despre subiectul prezentat în urmă cu o săptămână de Cotidianul: procesul intentat de firma britanică EDF României pentru corupţie în problema magazinelor duty-free din Aeroportul Otopeni. EDF cere României 100 de milioane de dolari pentru acest caz de corupţie în care este implicat fostul premier Adrian Năstase, prezentând drept probă o înregistrare audio din care rezultă că mita cerută era în valoare de 2,5 milioane de dolari. Înregistrarea audio a fost prezentată de cotidianul.ro săptămână trecută.

“Financial Times” prezintă cazul sub titlul “România se confruntă cu un proces de corupţie de 100 de milioane $”.

(http://old.cotidianul.ro/coruptia_lui_adrian_nastase_acum_si_in_financial_times-44831.html)

Un ziar românesc deţinut de elveţieni este afectat de demisii în masă

Turturică afirmă că este în conflict cu Ringier de două sau trei luni, după ce compania i-a acuzat pe el şi pe fostul director al ziarului, Cornel Nistorescu, de publicarea unui număr prea mare de articole critice la adresa fostului Prim-ministru Adrian Năstase şi a Partidului Social Democrat (PSD), aflat pe atunci la guvernare.

Compania declară că Turturică a fost înlocuit din cauza deficienţelor manageriale.

Anunţul grupului Ringier a determinat organizarea unei demonstraţii a jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei şi de la alte două cotidiene româneşti în faţa Ambasadei elveţiene şi a delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti. „Dorim libertatea presei” şi „Jos cenzura”, au strigat jurnaliştii.

Nistorescu a fost înlocuit anterior, dar a continuat să scrie pentru respectivul ziar ca autor de editoriale.

Turturică, în vârstă de 35 de ani, a afirmat miercuri că va demisiona, dar va intenta proces companiei elveţiene. Swissinfo l-a citat descriind demisiile colegilor săi ca fiind o lovitură la adresa libertăţii şi aşa fragile a presei din România.

Potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere, independenţa presei româneşti s-a deteriorat în ultimii doi ani. În ultimul clasament privind libertatea presei din 140 de ţări realizat de respectiva instituţie de monitorizare a presei, România s-a plasat pe locul al 70-lea, înregistrând o scădere de aproape 20 de locuri în această perioadă.

În raportul anual pe 2004, organizaţia pariziană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evenimentele „tulburătoare” din România, indicând cazul a patru jurnalişti care au fost grav bătuţi în timp ce investigau corupţia din rândul oficialilor locali ai PSD …

(http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/ro/features/setimes/features/2005/01/06/feature-02)

Adrian Nastase – acuzat de frauda

Publicat: 20 Iulie 2006

Grupul de Investigatii Politice acuza guvernul Nastase ca a pagubit statul cu 61 de milioane de euro printr-o singura tranzactie. Este vorba despre un teren de aproape 70 de hectare pe care ar fi trebuit construite peste 800 de locuinte pentru tineri.

08:00

Respectivul teren este acum scos la vanzare de persoane particulare, sustine Mugur Ciuvica, seful Grupului de Investigatii, care cere DNA sa declanseze o ancheta.

(http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_7518/Adrian-Nastase-acuzat-de-frauda.html)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: