Intotdeauna la final este o cura de dezintoxicare …


Romania a ajuns, dupa 20 de ani, asemeni unui individ dependent de droguri generatoare de vise.

Droguri administrate initial sub forma unor minciuni si promisiuni. Droguri pe care individul voia sa le consume dupa aproape o viata de privatiuni avuta inaintea acestor 20 de ani. Cum este lesne de realizat acum, cel mai simplu instrument folosit de individ pentru a capata portia dorita de drog si a ajunge la visare a fost politicianul. Care vazand nevoia individului i-a oferit acestuia drogul dorit fara sa clipeasca, urmarind doar sa ajunga acolo unde si-a propus indiferent de consecinte, si anume in frunte.

Anii au trecut, drogurile au devenit din ce in ce mai puternice. De la simple promisiuni occidentale s-a trecut la salarii compensatorii, la pensii anticipate. Fiecare dintre aceste lucruri reprezentau de fapt droguri din ce in ce mai puternice si mai periculoase. Droguri ce macinau individul atat fizic cat si moral. Fabrici si uzine, resurse naturale, resurse umane, toate au fost sacrificate rand pe rand politicienilor ca plata pentru drogul devenit din ce in ce mai dorit. Iar politicianul a devenit din ce in ce mai dornic. A inceput sa isi doreasca din ce in ce mai multe. Nu mai dorea doar sa modeleze viitorul, ci si sa isi indulceasca prezentul. A devenit si el dependent de dulceata prezentului.

In cativa ani, oferta de droguri a cunoscut o crestere exploziva. Individul a ajuns sa traiasca numai din vise. Zi dupa zi ceda politicianului din ce in ce mai multe. Unul se scalda in droguri, celalalt in dulceata.

La un moment dat, drogurile nu mai sunt destul de puternice pentru a alunga realitatea din visele individului. Realitatea incepe sa devina tot mai amenintatoare. Incepe sa ii arate acestuia uratenia si mizeria in care a ajuns sa traiasca. Incepe sa ii arate cu ce a platit pentru toti acesti ani in care visa sub influenta drogurilor in loc sa infrunte viata asa cum era ea.

Intr-o clipa de luciditate, individul a realizat ca are nevoie de doctor. Politicianul, sesisand schimbarea, s-a oferit imediat si pe post de doctor. Dezintoxicarea insa este dura. Dupa o scurta cura, individul cedeaza si cauta sa se intoarca la visele oferite de droguri. Toate drogurile au fost intens utilizate deja, iar dulceata s-a sfarsit. Si politicianul si individul sufera.

Acum, toti cauta cu incapatanare acel drog care sa reuseasca sa ofere individului visul care sa invinga realitatea si politicianului dulceata prezentului …

In final, individul realizeaza ca nu are alta cale decat dezintoxicarea. Are de ales tot intre politicieni pe post de doctori. Unii sunt chiar priceputi dar nu doresc sa le ofere tratamentul, iar cei ce sunt dispusi sa il ajute nu prea stiu cum sa aplice tratamentul.

Zvarcolindu-se in chinurile tratamentului, injura politicianul care i-a oferit drogul. Unele realitati le-a acceptat deja, pe altele inca refuza sa le vada…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: