Adrian Ursu, un ziarist exemplu …


O intamplare nefericita pentru unii, a fost cea in care Traian Basescu a exprimat cuvantul „porumbac” referindu-se la Crin Antonescu, in recentul interviu de la TVR.

Cum era de asteptat, unele televiziuni (sic!) au sarit cu un vadit apetit partinitor in apararea liberalului, desi din cate inteleg eu, media ca intitutie doar informeaza si nu este inrolata in lupta intre tabere politice.

La Realitatea TV, Octavian Ursu ii ia apararea lui Antonescu reamintind ca si Traian Basescu are un trecut banuit ca fiind apropiat de fosta securitate. Stupida abordare.

In primul rand, ca simplu telespectator, afirmatia „porumbacul” imi sugera mai degraba inca o exprimare marinareasca, nicidecum o referire la un posibil trecut securistic. In graba lor de a apara imaginea protejatului lor, unele televiziuni au facut o dezvaluire potrivit careia Antonescu are o colaborare cu fosta securitate. Ironic, se spune ca toata lumea stia, insa televiziunile si ziaristii care se incadrau in acest „toata lumea” au avut grija ca aceste banuieli sa nu fie impartasite si publicului larg. In schimb insa, jurnalisti precum Ursu aveau de fiecare data grija in fosta campanie sa aminteasca de trecutul lui Basescu, la fel de fara dovezi precum este acum situatia „porumbacului”. Iar acum, ca Basescu a decis sa spuna mai multe, contraataca cu aceleasi acuze. Efectul e zero, pentru ca privitor la Basescu deja este rasuflat subiectul, in campanie fiind facute excesiv aluzii despre asta. In schimb, in cazul lui Antonescu, este socant! |Nici nu mai este important daca este adevarat sau nu. Este socant pentru ca unii ziaristi stiau asta dar au ascuns-o pana acum cand Basescu a facut publica povestea, ca ziaristi care ar trebui sa fie obiectivi isi demonstreaza inca odata rolul de combatanti in politica romaneasca…

In final, i-as oferi ziaristului respectiv o tema de „analiza”, pentru „analistul” din el …

„Noua ne este suficient faptul ca exista un angajament, faptul ca exista un nume conspirativ, si mai ales, atitudinea pe care astazi, in 2006, d-na Mona Musca o are”

Ce este mai „securistic”? Afirmatia lui Basescu sau „atitudinea pe care astazi, in 2006, d-na Mona Musca o are” ?

PS: cateva observatii …

– frumos le-a suflat subiectul Schengen…

– desi Antonescu sustine ca nu mai da importanta celor spuse de Basescu, seara trecuta o  emisiune intreaga a comentat numai interviul de la TVR al acestuia …

– desi toti il dau ca terminat, Traian Basescu este „centrul universului” pentru PDL, pentru opozitie, pentru moguli, pentru romani … Prima zi dupa terminarea ultimului mandat va fi un soc pentru toti!

Reclame

One Response to Adrian Ursu, un ziarist exemplu …

  1. martin1954b spune:

    adrian ursu,un prapadit gangav cu sfecla goala un golan in deriva care scoate pe gurai baloasa,dejectii otravite,dat afara de peste tot,vrea sa se dea rotund pe antena stramba a motanului securist,succes cap de bou…….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: