Alte teme de reflexie …


Dupa aparitia vestitelor „stenograme”, 2 din cele 3 tabere ale opiniei publice par sa fi ramas incremenite in acelasi scenariu.

Tabara contra acuza folosirea acestor stenograme pentru santaj la adresa adversarilor actualei puteri. Desi este greu de explicat in ce consta santajul! Stenogramele au fost facute deja parte a unui dosar trimis in instanta, si public astfel. Santajul presupune doar „aratarea pisicii”! Mai mult, santajul presupune si faptul ca cei santajati au gresit cu ceva. Au comis ceva ilegal, imoral sau contrar celor sustinute oficial, caz in care nu inteleg de ce ar trebui ca aceste informatii sa nu fie facute public, tocmai pentru a arata opiniei publice intregul adevar …

Tabara pro pare bucuroasa ca acuzele au fost astfel dovedite. Eu as zice ca mai degraba ar trebui sa fie mahniti! Fara o opozitie care sa isi faca treaba corect, puterea o va lua tot mai mult pe aratura. Iar cand vorbim de politicienii romani, constatam din istorie cat de mult le place aratura …

Ultima dintre tabere, cea a nehotaratilor, penduleaza mereu cand intr-o parte cand in alta. Desi considera ca actuala putere este viciata de vechi metehne ale politicii romanesti, constata cu amar ca nici opozitia nu este altfel. In consecinta, aceste stenograme le mai serveste o portie de pelin odata cu constatarea ca „planul A”  banuit dezastruos are ca alternativa „planul B” la fel de dezastruos. Cum speranta moare ultima, aceasta sta cuminte si asteapta „planul C”. Unii l-au numit „Alba ca Zapada”. Ramane de vazut daca acesta plan este mai bun ca primele 2 …

Revenind insa la subiectul „stenogramelor”, consider ca actiunea nu poate fi intrepretata ca un „santaj” tocmai pentru ca ne arata faptul ca cei care ar fi trebuit sa fie cainii de paza ai democratiei si-au schimbat atat stapanul cat si scopul.

Intr-o tara in care legile nu sunt alcatuite astfel incat sa impiedice desfasurarea de activitati imorale si care sa afecteze interesul public strict in favoarea interesului unui cerc restrans, singura sansa de a impiedica abuzurile celor care desfasoara aceste activitati raman  „sursele”.

Descoperim ca presa care ar fi trebuit sa critice puterea strict pentru greselile savarsite si abaterea de la un drum in interesul cetatenilor, exercita aceasta critica doar atata timp cat interesele membrilor ei sunt afectate … Intr-o democratie sanatoasa, avem garantia ca puterea face ce trebuie intrucat este corectata in derapaj de presa si opozitie. In cazul nostru insa, cu o presa in interesul unora care duc in spate chiar si opozitia doar pentru a isi urmari interesul, ma intreb ce garantii mai avem noi cetatenii privind respectarea democratiei si cine este dusmanul ei de fapt: puterea sau opozitia „animata” de o presa cu interese?

PS: si ca o ironie a sortii, protestatarii au incercat astazi sa arda afise inscriptionate cu imaginea lui Traian Basescu. Oamenii habar nu aveau ca respectivele afise nu sunt usor inflamabile! Dupa cateva incercari, au aruncat restul de foc ratat tocmai intr-o canalizare, nestiind probabil ca pe acolo putea sa treaca o conducta de gaz … Va dati seama ce s-ar fi intamplat? Imediat, toti cei din jur s-au raspandit ca potarnichile. Realizand greseala facuta, au incercat apoi sa stinga focul din canalizare cu un extinctor, dar habar nu aveau sa il utilizeze … In acest timp, televiziunile proclamau „imaginea comandantului suprem arsa de protestatari” desi acest lucru a fost un esec total si plusau cu „o sapca de marinar arsa” neavand habar ca sepci ca acelea se gasesc la duzina pe marginea drumului la bariera spre Pipera … Televiziuni de rahat, protestatari de rahat, afise de rahat, extinctoare de rahat,  tara de … oameni mari!

PS2: si ceva foarte frumos … Opozitia pretinde inlocuirea actualului guvern bazandu-se pe rezultatele unor sondaje care masoara increderea politica. Eu nu am mai auzit vreodata ca guvernele se schimba in functie de rezultatele unor sondaje. Si nici nu am vazut ca opozitia sa ceara caderea guvernului pentru ca NIMENI NU A TINUT CONT DE REZULTATUL PRIMULUI REFERENDUM VALIDAT IN ROMANIA DUPA CADEREA COMUNISMULUI!!! Asta chiar daca nu vorbim de un sondaj, ci de un referendum oficial!!! SI NICI NU AM VAZUT ACTUALA OPOZITIE (CARE ERA PE ASCUNS LA PUTERE, IMPREUNA), CUM SI-A DAT DEMISIA PENTRU CA LA SUSPENDAREA PRESEDINTELUI MAJORITATEA ROMANILOR AU INFIRMAT DECIZIA LOR!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: