Variatiuni …


Dovezi de normalitate si anormalitate …

Modul de incheiere al conflictului de la finante ne arata PENTRU PRIMA OARA cum trebuie de fapt sa decurga relatiile guvern-sindicate intr-o tara normala! Pentru prima data, fie ca a fost fortat fie ca a inteles singur, Marica s-a comportat ca un adevarat lider, iar acest lucru nu este o garantie ca la fel va face pe viitor. Astfel, a urmarit interesul acelor protestatari, dezamorsand tot timpul eventualele fitile care ar fi intetit conflictul. S-a asezat fix la mijloc intre cel e 2 parti si a urmarit strict rezolvarea situatiei, si nu interesul unei a 3-a parti cum a facut pana acum. A mangaiat si palmuit usor ambele parti, astfel incat sa se ajunga nu numai la acord, ci si la planuri de viitor pe care de altfel intreaga Romanie le astepta! Asadar, se poate domnilor lideri de sindicat!

In privinta Realitatii TV si a Antenei 3, a urmat tipic un atac puternic. Este clar pentru cine joaca aceste televiziuni! Aseara cand o mana de lideri de sindicat incercau sa insaileze un protest cerand nici mai mult nici mai putin decat demisia guvernului, ei prezentau o basina ca fiind un vulcan!
Poate imprastiatii aia de demonstranti nu au inteles ca protestul de la finante a avut putere deoarece motivatia nu a fost tampenia aia de “jos guvernul” despre care toata lumea stie de fapt ca este in interesul PSD si nu al profesorilor!
Atacul mogulilor la Ialomitianu cred ca era o planificare total depasita insa de realitate. A fost probabil gandita a fi aplicata pe fondul protestului de la finante. Insa acesta a fost dezamorsat. Scenariul pregatit a devenit astfel penibil … Zeci de protestatari numarati conform algoritmului Anastase!
Prestatia de dupa evenimentul de la finante a Realitatii TV si a Antenei 3 continua la fel de jalnic! Acum incearca sa bage zazanie intre Marica si Ialomitianu, pe motiv de diferenta de exprimare si faptul ca acestia nu vorbesc despre acelasi lucru. Dupa cum singuri se contrazic in privinta stimulentelor, sustinand cand ca sunt bune cand ca nu sunt …

Jocuri olimpice cu Zeus …

Daca opozitia baga motiunea inaintea asumarii, UDMR care de ani de zile se chinuie sa capete invatamantul in limba materna o sa isi distruga ce-a mai mare sansa pe care a avut-o vreodata de a isi atinge scopul (adica asumarea promisa de Boc) pentru a darama guvernul care a acceptat asta si a il inlocui cu unul din care nici nu sunt siguri ca vor face parte??? Poate uitam ca ultimul guvern PSD-PDL era proiectat si cu UDMR! Cine a fost impotriva UDMR-ului atunci? Este clar ca o motiune inaintea asumarii va tine UDMR strans in jurul guvernului, pentru ca asteapta o asumare certa pe exact ceea ce ei viseaza demult si care ii va ridica in ochii propriului electorat. Iar daca asumarea este prima, de asemenea motiunea va fi inutila …
Asta ca sa nu mai zic ca aceasta asumare are o dubla actiune, aceea de a anihila eventuala motiune, cat si de a forta opozitia sa nu mai astepte puncte de imagine inainte de a depune motiunea. Magistral. Desi PSD dadea semnale ca vrea sa o mai lungeasca, sa mai faca ceva tambalau pe ecranele aservite, am vazut ce repede au anuntat depunerea dupa ce Boc a anuntat asumarea?
Asadar, mutarile opozitiei sunt aparent inchise. Suspendarea este suspendata, motiunea este grabita si pusa in umbra de o oferta de nerefuzat facuta UDMR in scopul de a il tine alaturi de guvernare, miscarile sindicale ca principala arma a PSD sunt dezamorsate … Basca zvonurile precum carora opozitia nu doreste de fapt sa ajunga la guvernare. Oricum se vede de la Pascani ca PSD nu poate guverna alaturi de PNL, dupa cum am vazut cu totii ca nu a putut nici alaturi de PDL! Niciodata nu se vor intelege pe un premier de comun acord, pe un program economic de comun acord, pe impartirea cascavalului …. mai ales cu Basescu la butoane!
Unii vorbesc de sah aici, dar tare mi-e ca este vorba de poker. Pana acum, ajutata de moguli, opozitia a mers numai la cacealma. Iar Basescu cred ca le-a citit foarte bine cartile si de data asta … Basescu nu este numai oponentul in acest joc. El are si dealer-ul, pachetul de carti sunt ale lui, jocul se desfasoara pe terenul lui, iar miza este visul romanilor chiar daca din cand in cand trebuie sa mai hraneasca hidra cu care incearca sa isi indeplineasca scopul …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: