De ce suntem unde suntem …


Lucian Davidescu a rezumat convingerile multora …

“Greaua moștenire” e de vină întotdeauna. De obicei, acuzația apare când se schimbă o guvernare. Iată că acum a apărut în interiorul aceleiași guvernări.

Trezorierii Pogea și Vlădescu n-au rezolvat problema stimulentelor pentru functionarii care urla „baa-nii”, admite trezorierul Ialomițianu. Tehnic, e adevărat. Practic, e o scuză tristă. Iată ce se întâmplă de fapt:

1. Guvernul decontează acum propria minciună. Trebuia ca o parte din stimulente să fie incluse în salariu încă de la începutul anului trecut. Asta ar fi însemnat o scădere de salarii în an electoral. Nu s-a întâmplat.

2. Guvernul decontează acum propria ticăloșie. Funcționarii au fost păcăliți – fiecare categorie în parte – că ei sunt privilegiați și nu vor fi afectați de tăieri. Nu s-a întâmplat. Legea salarizarii unitare, care ar fi transat corect problemele, a fost incuiata intr-un sertar.

3. Guvernul decontează acum propria incompetență. Dacă ar fi anticipat măcar la un nivel minimal ce urmează să se întâmple, ar fi găsit din timp o formulă prin care salariile să fie reajustate corect. Nu s-a întâmplat.

4. Guvernul decontează acum propria lipsă de autoritate. După ce i-ai mințit, bugetarii nu mai sunt dispuși să accepte nicio promisiune. După ce ai lovit pe toată lumea fără discriminare, nici cei care ar avea teoretic de beneficiat de pe urma austerității – contribuabilii privați – nu te mai susțin.

5. Guvernul își decontează acum propria inerție criminală. De fapt, toate guvernele ultimilor zece ani au evitat să reformeze mare lucru și doar au cârpit pe-ici-pe-colo, într-o inerție care mai devreme sau mai târziu urma să ducă la dezastru.

Cu protestele de acum, funcționarii sunt doar ceva mai iuți decât contribuabilii – care intra in greva fiscala putin cate putin – sau decât colapsul total al finantelor publice, care este mai aproape decat ar parea.”

http://www.riscograma.ro/2996/greaua-mostenire-e-de-vina-5-lucruri-pe-care-le-deconteaza-acum-guvernul/

PS: evolutia situatiei la Ministerul de Finante ne demonstreaza ca sunt oameni in PDL care inteleg situatia si stiu ce au de facut … Si, ca desi nu credeam sa o spun pe asta, sunt si lideri de sindicat care au realizat ce trebuie facut atunci cand esti lider.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: