Mizeriile politicii romanesti (sau cum joaca PSD alba-neagra cu declaratiile in functie de cum le sunt interesele …)


Am avut fericita ocazie de a adresa o intrebare domnului Ponta, prin intermediul site-ului hotnews.ro (felicitari si pe aceasta cale pentru initiativele si profesionalismul de care dau dovada)

Întrebarea suna astfel:
„Atunci cand parlamentarii plecau de la PSD infierati acest gest. Acum vad ca deveniti mai binevoitor daca dezertarea este in interesul scopurilor PSD. Considerati ca sunteti consecvent?”

Raspunsul domnului Victor Ponta a fost urmatorul:

„Consider ca ma aflu intr-un cerc vicios, si am capacitatea de a iesi din el.
1. Ca principiu, migratia parlamentara o consider negativa si vom sustine sanctionarea sa prin Constitutie (la fel ca la alesii locali).
2. Consider ca sa pleci din opozitie la putere este condamnabil pentru ca o faci in mod clar pentru avantajele puterii. Nu se poate aplica aceeasi judecata la cei care pleaca de la putere si vin in opozitie.
3. Cercul vicios de care vorbesc se refera la solicitarea aproape generala de a trece o motiune de cenzura si a da jos guvernul, ceea ce matematic si constitutional este posibil doar daca la voturile PSD si PNL se adauga si alti parlamentari.”

Ei bine, domnul Ponta fie nu a fost atent la ceea ce mi-a transmis, fie a demonstrat ca nu avem prea multe lucruri diferite de asteptat de la dansul in ceea ce priveste politica! Astfel, din raspunsul primit deduc ca migratia politica atat de hulita de dansul, este rea ca principiu, dar este folosita si de PSD la fel ca si de ceilalti. Fara nici o deosebire. Iar uitarea consecventei este justificata prin „cercul vicios” in care se afla. Eu unul inteleg ca un principiu sta la baza conduitei unui individ, si induce decizii indiferent de situatie! Ca si cu civilizatia! Esti civilizat si arunci hartia numai la cos, iar daca nu ai un cos in preajma pastrezi hartia pana gasesti unul, nu o arunci pe jos datorita „cercului vicios” creat de lipsa cosului!

Si uite asa am avut ocazia sa vad ca noii politicieni sunt gata sa foloseasca vechile metehne! Tineri sau batrani, politicienii nostri se lauda cu totii cu principiile sanatoase si nobile! Insa atunci cand sunt pusi in situatii limita, cu totii gasesc scuze pentru a le calca in picioare! Si culmea, nu pentru binele nostru, comun, ci in interesul „iesirii din cercul vicios” in care interesele lor se afla …

Scriam acum cateva zile despre dispretul pe care romanii il au fata de clasa politica. Si desi politicienii, de diverse culori, cauta explicatii aruncand intotdeauna vina pe alti factori, ei nu inteleg ca nu Basescu este de vina! Nu votantii care ii urca sau coboara! Nu criza sau presa! Ei insisi atrag acest dispret! Prin ceea ce fac, prin ceea ce spun, refuzand sa recunoasca faptul ca sunt incompetenti, mincinosi, laudarosi si rupti de realitatile celor din strada … Domnul Ponta insasi este vinovat pentru faptul ca nu este crezut! Pentru ca tocmai atunci cand are ocazia sa demonstreze ca el nu renunta la principii, le calca in picioare exact asa cum ii acuza pe Basescu sau Boc ca o fac … Si atunci, care este diferenta dintr-e ei? Dupa ce Crin Antonescu s-a afirmat cu un discurs frumos, acum vedem lipsa de continut. Iar dupa ce Ponta „s-a nascut”, acum vedem un discurs la fel de populist precum cel al lui Boc … Si atunci, ramanem blocati in sindromul cetateanului turmentat!

Reclame

One Response to Mizeriile politicii romanesti (sau cum joaca PSD alba-neagra cu declaratiile in functie de cum le sunt interesele …)

  1. furiouswordpressripper spune:

    Foarte buna intrebarea iar raspunsul nu putea fi decat unul purtator de mesaj pentru aceia din PDL tentati sa se arunce in bratele deschise ale Aurei Vasile. Am preluat si eu schimbul de replici intr-o postare noua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: