Cel mai pur partid romanesc …


Va intrebati care este? Parerea mea este ca avem zilele acestea o dovada care sa ne faca sa oferim medalia la acest capitol PSD-ului. Oricum nu eram un fan, insa felul in care reusesc sa isi mazileasca fostii conducatori este remarcabil!

Dupa ce Ion Iliescu a primit „multumiri pentru activitatea desfasurata” din partea urmasului Nastase, si acesta la randul lui a primit „cadoul de pensionare” de la Geoana. Acum, este randul lui Geoana sa primeasca „bastonul si tabla de sah” caracteristice pensionarilor. Un nou serif incearca sa se impuna in PSD.

O alta dovada este ipocrizia … In eventualitatea unei motiuni de cenzura care sa darame guvernul Boc, PSD nu doreste intrarea la guvernare decat in urma unor alegeri care sa ii ajute sa fructifice in parlament numarul de locuri corespunzator procentelor pe care le au in acest moment in sondaje. Credeti ca pentru a putea scoate Romania din criza? Nu! Pentru a nu fi deranjati de ulterioara opozitie de care sunt constienti ca vor avea parte, intrucat Romania nu poate iesi din criza fara dureri! Constienti ca nu vor mai avea poate vreodata parte de asemenea procente umflate de incapacitatea PDL de a guverna si de non-combatul PNL la adresa lor, PSD-istii incearca aproape cu disperare sa fructifice aceste procente. Au uitat de situatia de dupa suspendarea lui Basescu, cand PDL incerca sa forteze alegerile vazand ca PSD si PNL erau la pamant. Situatie in care PSD reclama faptul ca nu se pot face alegeri de fiecare data cand un partid vede ca sta bine in sondaje. Acum sunt exact in acea situatie, insa se pare ca au uitat!

Si nu in ultimul rand, jocurile murdare caracteristice romanilor care se socotesc exemple. Presupunerea mea este ca, in cazul in care Basescu ar fi suspendat, Ponta s-ar putea trezi cu functia de sef amenintata. Pentru ca, cu guvernul Boc cazut si Basescu suspendat, la Cotroceni va fi  sef provizoriu Geoana! Iar printr-e prerogativele unui presedinte interimar, este si cea de numire a unui viitor prim ministru. In situatia in care Geoana ar ajunge in aceasta situatie, este evident ca polul puterii in PSD se va muta fix la el in brate! Si i-ar plati-o cu varf si indesat lui Ponta si asociatilor sai, dupa mazilirea de la ultimul congres. Va inchipuiti ca odata ce decizia numirii noului prim ministru va fi la el, tot partidul va uita de Ponta si ii va fi la picioare! Asadar Ponta, prevazator, pregatind probabil aceasta noua suspendare a lui Traian Basescu, are grija sa il dea la o parte din functia de sef al senatului, chiar cu riscul de a pierde postul in favoarea PDL. Este doar presupunerea mea …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: