Dictatura din Romania, mai degraba a presei decat a politicienilor …


Se vorbeste mult. Cu sau fara dovezi, cu sau fara rost.

Multi considera ca este vorba de o dictatura. Dictaturile asa cum le stim noi nu permit insa sa se vorbeasca mult. Ar putea fi insa un alt fel de dictatura. In care se vorbeste. Dar numai ce doresc unii. Daca ai alte opinii, nu vei face parte din „clanul vorbaretilor” …

http://www.danandronic.ro/inca-o-bomba-urat-mirositoare-la-realitatea-tv-unii-invitati-platiti-cu-mii-de-euro-primeau-si-o-hartie-cu-mesajele-pe-care-sa-le-transmita.html

Desigur, exista si tabara contra. Dar prea firava si neconvingatoare. Si cum altfel ar putea fi, din moment ce multi aveau deja senzatia ca suntem prostiti din vorbe …

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/fatalaii-ii-azi-ziaristii-49156.html

PS1: referitor la jurnalisti, este interesant faptul ca daca acestia evolueaza pe sticla, unde nu au riposta au unele opinii, iar pe bloguri ar avea o cu totul alta opinie … Deh, e mai greu cu dictatura presei pe internet!

PS2: o mostra de profesionism al ziaristilor de la Realitatea: „… se vor intalni de la ora 11,00 s-a intalnit deja …”. Afirmatia era facuta la 12,20. Nu au apucat unii sa ii schimbe cuvintele din prompter si le-a recitit pe alea de ora trecuta … A dracului dictatura!

PS3: iar apare Ciuvica. Oare cum naiba pot fi unii specialisti in orice? Sau atunci cand lucrezi cu biletele e posibil orice? Oricum ar fi, imi aminteste de sceneta lui Florin Piersic! Indiferent care este subiectul el tot la „curcubitaceu” ajunge. Iar „curcubitaceele” in cazul sau sunt Boc si Basescu. Deja stiu ce vrea sa zica inainte sa deschida gura! Asta umbla cu biletele universale, valabile si la Realitatea si la Antena3! A dracului dictatura!

PS4: o televiziune de stiri imi tot arata imagini cu Elena Udrea si panzele de paianjen. Nu ma intereseaza! Daca voiam astfel de stiri ma uitam la OTV! Sau in Romania, o televiziune de stiri si OTV este acelasi lucru!

PS5: si bomboana de la coliva jurnalismului din Romania …

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010072346524/Actualitate/Reteaua-Vantu-Presa-Episodul-2.html

Desigur, unii nestiind cum sa justifice afirmatiile socante, injura numele celui care arata publicului adevarata fata a presei noastre cea de toate zilele (la stiri ma refer cu predilectie). Insa, dupa ultimele „evolutii” (sau involutii?) ale acestei prese catre o morbiditate exagerata justificata de „interesul” unui public care insa NU ARE ALTA ALTERNATIVA DIN MOMENT CE ORICE BASINA DE PE UN BLOG ALINIAT POLITIC SAU AGENTIE DE PRESA RASUFLATA ESTE PRELUATA PE TOATE „TELEVIZIUNILE DE STIRI”, stai si te intrebi care este diferenta dintr-e actorii de pe aceasta scena? Din moment ce Realitatea TV, Antena3, OTV, si toate ziarele la un loc preiau aceeasi stire, lansata deja de 2-3 zile, din moment ce nu ai altceva in Romania unde sa vezi, auzi, citesti stiri adevarate, oare dictatura cui o traim? Din moment  ce trusturile de presa sunt folosite integral in interesul detinatorilor (sunt curios daca contesta cineva afirmatia asta!), atunci presa este cainele de paza al democratiei sau al detinatorilor ei?

PS6: ca sa vedeti ca televiziunile de stiri fac parte din aceeasi ciorba, o crizata de la Antena3 urla ca este inacceptabil ca ministerul agriculturii sa puna in functie un decedat de nu stiu cate luni! Numele ei este Rusu. Paula Rusu. Cucoana, in delirul autoindus si fanatismul „curcubitaceelor”, nu realizeaza ca este vorba de o decizie judecatoreasca, ce nu are a face cu numiri in minister. Nici cu faptul ca deciziile in justitie nu se fac doar conditionat de vietuirea partilor… Invitatii, proFelix, i-au atras atentia ca exagereaza, dar ea nu si nu! Dar o iertam. Toti jurnalistii au insinuat in titlurile articolelor cu trimitere catre aceasta situatie acelasi lucru. Boc este de vina. Asta desi luati la bani marunti, cu totii recunosc ca este o procedura si o decizie legala, fara a putea fi considerata o exagerare. Dar ii iertam. Trebuie sa isi ia si ei salariul, sa isi castige si ei painea (sic Felix!).

Anunțuri

6 Responses to Dictatura din Romania, mai degraba a presei decat a politicienilor …

  1. Satirikon spune:

    Minunta analiza 🙂
    Eu ma intreb daca cei de la antene, in special ala cu balele, Ciutacu si celalalt schizofrenic, Stan…si-au facut controale psihiatrice in ultimii ani 😛

  2. frateee, cite lucruri „noi” aflu de la tine !

    se cunoaste ca esti cirlan (tinar !), si ca ai o sanatate robusta, de’tzi permitzi sa te mai uitzi la astia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: