Inca odata … despre sondaje.


Toata lumea se minuneaza de noul sondaj realizat de IPP. Unii il crediteaza, altii il contesta. Pe buna dreptate sau nu, la noi nimic nu scapa fara cateva semne de intrebare. Astfel, exista unele aspecte care imi ridica si mie cateva intrebari …

sondaj-ipp-data

– De ce bate IPP acum in retragere?

– De ce este evaluat din partea PSD, Mircea Geoana si nu Victor Ponta?

– De ce apare o diferenta intr-e placinta si coloanele din slide-ul 6?

– De ce a fost nevoie sa aflam despre o cerere de suspendare a presedintelui depusa pe 1 iulie abia pe 22 iulie, si numai la 24 de ore de la aparitia acestui sondaj (avand ca perioada de realizare 9-16 iulie)?

– Din moment ce pentru validarea unui eventual referendum de suspendare este necesar 50% + 1, de ce nu exista si intrebarea: a-ti merge la vot in aceasta situatie?

– din moment ce la toate sondajele anterioare a existat, de ce nu s-a utilizat si acum intrebarea de mai sus?

– cum putem fi siguri ca acest sondaj este unul real si nu unul „preparat” la fel ca celelate din ultimii ani (demonstrat manarite)?

Am impresia ca este cel mai prost realizat sondaj. O arma folosita intr-e 2 tabere …

Ipoteze:

1. Sondaj pregatit de vechea garda PDL: daca este adevarata ipoteza dezvoltata de unii ziaristi, potrivit careia acest sondaj a fost realizat doar pentru a fi folosit de tabara vechilor impotriva taberei noilor in PDL, atunci pot spune doar ca vechii din PDL o vor sfarsi prost de tot … Imi pare de-a dreptul hilar ca televiziuni care au atacat furibunt pana acum guvernul, sa prezinte intr-o lumina neutra, poate chiar pozitiva vechii PDL-ului. In acelasi timp, noii nici nu apar. Asadar mogulilor le place sa colaboreze totusi cu vechii din PDL. Au convietuit mai mult impreuna, au aceleasi obiceiuri, doar ca nu s-au inteles la cascaval …

2. Sondaj pregatit de moguli sau moguli + PNL: daca este adevarata o alta ipoteza, potrivit careia PNL, PC si mogulii s-au saturat se asteptarea lui Ponta si il strang cu usa, atunci am ajuns sa traim intr-o tara jalnica. Pusul si datul jos al conducerii nu se face la TV, in functie de poftele mogulilor… Planul initial era daramare guvern, daramare presedinte, alegeri parlamentare noi, in aceasta ordine. Ponta a replicat ceea ce era evident, si anume ca daramarea guvernului inainte de daramarea presedintelui omoara orice continuare a planului. Un guvern PSD-PNL ar fi repede hulit in conditiile in care vor avea de luat exact aceleasi masuri ca PDL. Si vor ramane si cu un puternic adversar pe post de presedinte. Asa ca mogulii si PNL ii fac un cadou. Darama intai presedintele. Cel putin asta incearca. Ca sa reuseasca validarea unui eventual referendum cu Blaga (adversar acum cu Basescu) la butoane ar trebui ca Blaga sa il vanda pe Basescu. Ca sa faca asta i-ar trebui garantii solide ca dupa nu va intra pe mana DNA, ceea ce nu este imposibil (corb la corb nu isi scot ochii)… De tinut cont ca stirea cu cererea de suspendare a aparut pe inpolitics, o platforma demonstrat liberala inca de pe vremea campaniei trecute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: