Un posibil viitor tun …


De curand este promovata tot mai insistent o intiativa a domnului Dan Voiculescu.

„TITLURI DE STAT – O SOLUTIE ECHITABILA SI EFICIENTA PENTRU BUGETARI”

Sursa: http://www.danvoiculescu.ro/omul-politic/declaratii/titluri-de-stat-o-solutie-echitabila-si-eficienta-pentru-bugetari.html

Acum, referitor la solutia domnului respectiv, nu pot sa nu recunosc ca avand in vedere istoricul persoanei care face propunerea, sunt foarte banuitor. Si citesc pana ajung la urmatorul fragment:

„Incepand cu luna iulie, sa se acorde bugetarilor titluri de stat. Fiecare salariat va primi titluri cu o valoare proportionala cu reducerea suferita, avand posibilitatea fie de a pastra si a rascumpara la termen aceste titluri, fie de a le vinde pe piata secundara care se va crea. Randamentul acestor titluri va fi cel putin egal cu rata inflatiei. Maturitatea: intre 3 si 5 ani. Tranzactionarea titlurilor va fi strict reglementata pentru a se evita orice abuz.”

Asadar, statul plateste in continuare acest aparat bugetar exagerat. 75 % ca si pana acum in cash, iar 25 % sub forma de titluri de stat, cu castig in 3-5 ani. Nu rezolvam problema evidentiata de actuala criza, si anume aparatul bugetar care inghite mare parte din resursele statului.

Viitorul tun este pregatit de expresia „fie de a le vinde pe piata secundara”! Pe acea piata secundara se vor gasi „jucatori” printr-e care chiar si cel care face propunerea? Oricum acei „jucatori” au astfel posibilitatea sa cumpere titluri de stat la un pret subevaluat, pentru ca anagajatii vor dori sa vanda toti odata, scazand astfel pretul. Si cand acestea vor ajunge la maturitate, doar „jucatorii” vor castiga cu adevarat, profituri care altfel nu ar acoperi inflatia de pe urma unor bani cu care nu prea stiu ce sa faca sa nu le scada  valoarea. Iar titlurile vor trebui platite de stat, adica de noi toti.

Scepticismul de care nu ma pot desparti dupa ce am vazut atatea exemple de tunuri in Romania de dupa ceea ce unii spun ca a fost „revolutie”, ma face sa cred si mai tare ca este vorba despre un viitor tun, cu cat ideea este mai mediatizata cu precadere in componentele media incluse sau sateliti ai Intact!

Reclame

One Response to Un posibil viitor tun …

  1. furiouswordpressripper spune:

    Dan Voiculescu promoveaza in avampremiera ceea ce pregateste opozitia sa faca dupa o viitoare motiune de cenzura, eventual cuplata cu o suspendare a presedintelui. Afacerile de tip speculativ si cele de tip evazionist, pe timp de criza, sunt cele mai profitabile. In timp de criza, politistul da mana cu infractorul, judecatorul cu inculpatul, patronul cu liderul de sindicat, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: