Despre spirit …


Despre actuala decizie a bisericii in privinta inmormantarii Madalinei Manole, pot spune doar cateva lucruri.

Cel mai de pret lucru pe care Dumnezeu l-a facut cadou omului este … IERTAREA.

Si il socotesc cel mai de pret, pentru ca daca pe toate celelalte cadouri omul a putut sa si le insuseasca, iertarea a ramas cel mai din urma lucru. Il socotesc cel mai de pret pentru ca este si cel mai greu de insusit de om.

Daca te uiti in jur, in orice zi, nu poti sa nu observi ca ceea ce lipseste cel mai mult oamenilor este puterea de a ierta. Daca fiecare dintr-e noi ne putem lauda atunci cand doar vorbim ca suntem persoane iertatoare, atunci cand suntem pusi in fata unei decizii, alegem exact opusul.

Cred ca asa se intampla si cu biserica. Un reprezentant al lui Dumnezeu nu poate sa dea dovada de iertare, ironic, tocmai pentru justificarea respectarii regulilor … Reguli pentru respectarea carora bisercia si-a insusit nerespectarea unuia din sfaturile supreme oferite de Dumnezeu: sa nu judeci. Insa, tocmai pentru ca biserica este constituita din oameni, trebuie iertata.

In final, mai pot spune doar atat. Greseala Madalinei este inca odata esecul omului de a ierta. De a ierta pe ceilalti, de a se ierta pe sine. Mi-e teama ca din asta nu vom invata nici noi societatea, nici biserica … Iar referitor la slujba in afara bisericii, s-ar putea sa fie mai populata decat ar fi fost in interior. Dumnezeu are ochi pentru a vedea peste tot, nu numai in biserica. Norocul nostru este ca Dumnezeu iarta …

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: