Presupuneri …


Miscari interesante  se desfasoara pe scena politica.

Desi CC risca sa ramana in imposibilitatea de a mai judeca sesizari, de ieri aceasta a revenit „in joc”. Juramantul depus de judecatorul numit de presedintie face ca CC sa poata adopta decizii.

Totodata, remarc intarzierea numirii celorlalti doi, si ma gandesc ca asta poate aduce avantaje uneia din cele 2 tabere angajate in „razboi” (dupa cum chiar Crin Antonescu a recunoscut).

Este chiar interesant modul in care Roberta Anastase isi exprima prin toate mijloacele disponibilitatea de a discuta si de a alege o zi de votare a motiunii de cenzura in acord cu CC.

Si totodata ma gandesc la mai vechea idee a PDL de a il suspenda pe Mircea Geoana.

Acum, daca motivul ar fi o incalcare a unei prevederi constitutionale cum ar fi refuzul de a stabili votarea unei motiuni in termenul stabilit de constitutie, presupun ca sansele ar fi mai mari decat pana acum …

Oricum ar fi, ma intreb, daca cineva ar contesta duminica faptul ca motiunea este votata in afara termenului interpretat de unii constitutional, ce se poate intampla?

In definitiv, motiunea nu cred ca va trece nici daca e votata sambata, nici daca e votata marti.

Si mai este interesanta incapatanarea PSD si PNL de a vota motiunea marti!

PS: Inteleg ca Mircea Geoana a transmis in scris ca nu va schimba data. Mai lipseste ca Roberta Anastase sa transmita tot in scris ca PDL+UDMR+ … sunt de acord cu modificarea datei, pentru a se putea cere declararea termenului neconstitutional al motiunii in caz ca este adoptata. Totodata, se poate cere si suspendarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, pe motiv de refuz de respectare a termenilor constitutionali …

PS2: Adaug cateva „detalii”

Citat din Constitutia Romaniei:

„(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.”

http://www.parlament.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3

Asadar „dupa 3 zile” nu inseamna nici „dupa minim,” nici „dupa cel putin”, nici „oricand dupa” …

Iar „se dezbate” nu inseamna ca „mai vedem”, ca „mai incolo” …

Reclame

One Response to Presupuneri …

  1. Florin Matei spune:

    Mai interesantă mi se pare ,,încăpăţânarea” PD de a-şi răsplăti clienţii politici, pe aceia care au făcut posibilă o campanie electorală de anvergura celei din 2009, în toate zonele din ţară, la toate manifestările populare (picnicuri, serbări câmpeneşti, sâmbre ale oilor, scrieri cu oi pe dealuri, ieşiri la iarbă verde, zile ale oraşelor, comunelor, satelor, cartierelor, cătunelor). O încăpăţânare – de astă-dată fără ghilimele – care îmi dă fiori şi graţie căreia, azi, sunt reduse pensii şi salarii, iar mâine vor fi reduse drepturi civile şi libertăţi cetăţeneşti.

    PD este un partid care se bazează enorm de mult pe manipularea maselor. Băsescu şi ai lui au prospectat foarte bine piaţa: sunt atât de mulţi capsomani în societatea românească încât, dacă ştii cum să-i minţi, ajungi lesne să-i conduci. Diversiunea, combinată cu populismul înfiorător de anul trecut şi de dinainte de alegerile parlamentare din toamna lui 2008, a reuşit la fix. Acum, din capul mesei, PD dă dovadă de un cinism incalificabil, coborând la modul abject condiţia umană a cetăţenilor.

    Desigur, de vină e Tăriceanu, că nu a lăsat moştenire toţi banii din 2007/2008 în saci, ca să aibă Boc, Udrea şi Videanu ce toca.

    Cât mai aveţi de gând să înghiţiţi distorsionarea asta greţoasă a adevărului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: