Opriti trenul!!!


Societatea romaneasca poate fi comparata cu o garnitura de tren, ce se indreapta cu viteza din ce in ce mai mare pe o linie din ce in ce mai deteriorata.

Dupa plecarea din ultima gara cu viteza unui personal, garnitura prinde viteza dupa ce a intrat in defileul crizei mondiale.

Desi garnitura are mai multe locomotive, fiecare are propria directie. Iar cea care la ultima gara a fost pusa in frunte da semne de oboseala. Descumpanit, sub presiunea vagoanelor ruginite si supraaglomerate, mecanicul se uita descumpanit la manetele pe care le are in fata …

Timpul trece, garnitura se afunda, iar capatul defilenului inca nu se vede. Prima masura pentru a aduce trenul pe o linie sigura este franarea. Dupa care, mecanicul trebuie sa urce panta, inapoi in varful dealului …

Mecanicul are mai multe manete prin care sa incerce sa franeze. Si daca nu va alege repede pe cea potrivita nimic nu va mai putea salva trenul.

In plina viteza, cand mecanicul trebuie sa decida, toti ceilati mecanici impreuna cu pasagerii se cearta pe seama modalitatilor de franare.

Unii tipa la mecanic sa aleaga maneta stanga. Altii sa aleaga maneta dreapta. Cativa tipa sa le traga pe amandoua cate putin, iar foarte putini tipa sa nu traga niciuna.

Mai mult, mecanicii locomotivelor trecute in spate la ultima gara, sunt interesati sa preia trenul din mers.

In tot acest vacarm, nimeni nu stie ce trebuie facut!

Schimbam locomotiva din frunte? Avem nevoie de o gara pentru asta! Si cum ne va ajuta sa nu ajungem pe fundul defileului?

Lasam la o parte cearta si decidem impreuna ce maneta este potrivita? Nu cred ca suntem in stare sa ajungem vreodata la consens.

Oricum, mai avem cateva zile, in care mai putem incerca ceva pentru a opri trenul …

Linia ferata este din ce in ce mai deteriorata.

Daca mecanicul nu alege maneta potrivita, o va actiona prea tarziu sau ne apucam sa schimbam mecanicul, se va termina in 2 feluri: fie ajungem la fiare vechi cu tot cu tren, fie sarim din mers si speram sa ramanem in viata …

Articol in curs de perfectionare …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: