Principiile politicii romanesti …


Urmarind evolutiile diverselor partide de pe la noi, si daca as da crezare celor spuse, reactiile partidelor ar trebui sa fie teoretic in felul urmator:

Daca PDL, aflat la guvernare, ar alege acum ca masura de austeritate cresterea taxelor si impozitelor, atunci ar trebui sa vedem o reactie vehementa de impotrivire din partea PNL. Totodata, aceasta masura ar trebui sa fie sprijinita macar tacit de catre PSD.

Daca ar alege masura reducerii salariilor bugetarilor, evitand astfel cresterea taxelor, ar trebui sa fie exact invers, adica PSD sa se impotriveasca din toate puterile, iar PNL sa se abtina …

Cum noi cu practica stam mai prost, reactiile partidelor sunt urmatoarele:

Indiferent ce va decide guvernul Boc, reactiile acestora sunt de impotrivire energica, fie cuplate cu sindicatele fie cu patronatul … adica:

PSD + PNL + sindicate, sau

PSD + PNL + patronat.

Ce deducem de aici? Singura normalitatea este ca , spre diferenta de partide, sindicatele si patronatele nu vor fi in aceeasi tabara! Ceea ce este si normal. Asa cum de altfel ar fi trebuit sa fie si cu PSD si PNL daca aceste partide erau cu adevarat ceea ce sustin!

La un moment dat, stai si te intrebi, ce ar trebui sa fie mai puternic si de nelepadat la un partid? Propria doctrina sau ura de dusmani?

Atentie, acesta nu este un articol de lauda a guvernului! Ci doar unul din care putem constata cat de varza este inclusiv opozitia … In ceea ce priveste guvernul, situatia este simpla. Am mai spus-o si intr-un articol mai vechi: daca nu „intarca” clientela s-au dus pe copca …

Uitati-va foarte atent mai jos si spuneti daca seamana cu societatea romaneasca …

PS:

Tocmai s-a anuntat! Taberele sunt gata! Guvernul(PDL) + patronate, contra PSD + sindicate + PNL! Va intreb si eu, in aceste tabere, vedeti vreo anomalie??? Dreapta, stanga, principii, etc???

Culorile nu sunt intamplatoare, am vrut sa pun cate o culoare comuna reprezentativa. PDL- este clar portocaliu. Din colaborarea PSD cu PNL, indiferent cat ma chinuiam sa combin rosu cu galbenul tot portocaliu imi dadea!

PS2: LA MULTI ANI sfintilor de astazi!!!

Anunțuri

2 Responses to Principiile politicii romanesti …

  1. adriana spune:

    politica romaneasca nu are PRINCIPII asta ar fi unu la mina si doi ar fi ca nu avem partide politice AVEM din pacate pentru Romania doar GASTI POLITICE fiecare s-a organizat intr-o gasca dupa interes, prietenie etc .fosti colegi activisti pcr, sau fiii sau nepotii sau dracu sa-i ia ca sunt aceiasi varza…buni sa devalizeze tara sa nu raspunda de si pentru nicio magarie. hai, sa nu ne iluzionam aiurea! am creat un perfect stat mafiot din care vom iesi doar ca minoranta unora care-si vor prinde mintea cu ce mai ramine din noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: