Rezumatul unei zile de miting …


Mitingul de protest s-a incheiat. Fata de situatia anterioara, exista o singura diferenta: guvernul a inteles ca nu mai poate sta cu fundul in 2 luntre … E adevarat, s-a temut … Probabil ca, dupa cum a spus si un lider de sindicat inainte de protest, guvernul a asteptat sa vada ce putere are manifestatia anuntata inainte de a decide ceva. Dupa modul haotic, lipsit de convingere, si mai ales rapiditatea cu care participantii s-au evaporat la sfarsit, reactionand in sfarsit la criticile tot mai dese si mai incisive ale unor PDL-isti, guvernul s-a decis sa continue calea pe care a fost indrumat de Traian Basescu. Probabil ca multi privati au rasuflat usurati, iar la fel de multi bugetari au avut confirmarea indeplinirii celor mai urate vise (despre care in sinea lor stiau oricum ca nu pot scapa …), in momentul in care Emil Boc anunta intentia de asumare a raspunderii pe masurile propuse initial. Daca este bine sau nu, daca va mai fi nevoie si de alte masuri sau nu, nu stiu nici eu, dupa cum nimeni nu cred ca poate baga mana in foc. Cert este ca vom vedea …

In acelasi timp, cand ochii erau atintiti asupra mitingului, alte lucruri interesante s-au intamplat … Cedand santajului UDMR, PDL a trecut prin parlament legea invatamantului cu amendamentul privitor la studiul in limba materna. A capatat in schimb sprijinul UDMR, dupa ce si l-a asigurat in prealabil si pe cel al UNPR printr-un acord scris, pentru asumarea ce urmeaza.

Ca miscare pe termen mediu, a trecut si legea lustratiei. O miscare interesanta, daca imi amintesc ca citeam zilele trecute o analiza pe internet potrivit careia mai mult de jumatate din persoanele lustrabile conform noii legi, apartin PSD, partidul cel mai numeros din opozitie.

In afara politicii, o alta stire uluitoare! Steaua pleaca din Ghencea! Incepand cu sezonul urmator, Steaua Bucuresti va juca pe stadionul Buzaului! Presupun ca fanii exclama: curat murdar!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: