A meritat economia?


Incep postare cu ceea ce este cel mai important lucru!

Desi poate nu are mare importanta pentru cineva, este important pentru mine sa imi exprim parerea de rau pentru accidentul din aceasta dimineata.

In Polonia, la fel ca si la noi de altfel, a fost acum ceva vreme o ampla discutie nationala pe tema innoirii avionului prezidential. Si la ei, ca si la noi, s-au gasit o groaza de ziaristi atrasi mai degraba de mirajul populismului decat de profesionalismul unei dezbateri in care sa se desprinda o concluzie corecta.

Acum, dupa ultimele evenimente, polonez daca as fi, as avea o intrebare pentru acei ziaristi care socoteau ca intr-un an de criza nu este corect sa se investeasca intr-un nou avion prezidential:

A MERITAT ECONOMIA???

Pai sa vedem, Polonia n-a fost niciodata pe minus, si n-ar fi fost nici daca ar fi inlocuit acel avion. Polonia datoreaza o buna parte a succesului actual acelui om ce urma sa „se plimbe” in opinia unora cu acest avion.

Pe de alta parte, acum, polonezii sunt fara propriul lor presedinte si sotia acestuia, fara Seful Statului Major, fara liderii a 3 partide poloneze si fara guvernatorul bancii nationale a Poloniei.

Daca tragem linie, ce credeti, cati bani au economisit???

Eu unul, le-as recomanda polonezilor, ca si romanilor de altfel, sa aiba grija ce fel de ziaristi citesc sau asculta!

Reclame

One Response to A meritat economia?

  1. tangofree spune:

    Polonia este acum practic decapitata. In asemenea momente asteptam raspunsul celor care se opun modernizarii. Si la noi. mai mult ca in alte state, se manifesta acea opozitie care respinge orice initiativa oricat de benefica venita dinspre inamicii politici. Ca si cazul avioanelor F16 si in cazul navei prezidentiale s-a insinuat ca „Basescu isi cumpara avion prezidential din bani publici”. Acum presa aservita unor grupuri de interese (stim care) ataca virulent decizia CSAT de a achizitiona avioane F16. O ineptie imensa pentru ca o astfel de achizitie este imperios necesara, si apoi le primim gratis. Eu am o problema cu mass-media care serveste fatis interese de grup, obscure si profund antinationale si antipopulare. Nu pot accepta ca un trust madia sa arunce in spatiul public dezinformari, intoxicari, menite a manipula si destabiliza statul in intregul sau. Avem nevoie de liniste sociala si conlucrare corecta a tuturor partenerilor sociali, institutionali si decizionali pentru implementarea masurilor de reforma a statului. Iar mass-media ar trebui sa informeze corect, deontologic si nepopulist pentru ca populatia sa aiba o imagine corecta si nu distorsionata a masurilor guvernamentale. Iar opozitia, ca parte a puterii(pentru ca sunt parte a puterii) ar trebui sa lucreze pentru interesul national si nu exclusiv pentru interesul de partid sau de grup. Pur si simplu ma ofenseaza atitudinea in special a liderilor opozitiei, de a pune piedici actului de guvernare fara pic de discernamant. Greseste si guvernul, este adevarat, dar e normal sa gresesti in acest haos legislativ, financiar si politic in care se gaseste Romania. Si cu o opozitie care care sta permanent cu reteveiul dupa colt e si mai greu. Opozitia ar trebui sa fie la masa negocierilor transparente si nu prin smarcurile jocurilor de culise ale lui Hrebenciuc, Vanghelie, Fenechiu, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: